NATO intensifică zborurile de supraveghere deasupra României

0

Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a precizat, pentru Mediafax, că măsurile adoptate miercuri de Consiliul Nord-Atlantic vor întări securitatea României în domeniul aerian, maritim şi terestru.

„Pachetul de măsuri operaţionale adoptate astăzi de Consiliul Nord Atlantic acoperă România, precum şi toate celelalte ţări ale Alianţei. Aceste măsuri vor întări securitatea României în toate cele trei domenii: aerian, maritim şi terestru”, a declarat Oana Lungescu. Purtătorul de cuvânt al Alianţei a explicat că nu poate intra „în detalii operaţionale”, dar „este vorba de personal NATO, de o prezenţă mai intensă a avioanelor şi vaselor aliate, precum şi de actualizarea rapidă a planurilor de apărare”. „În acelaşi timp, vor fi intensificate zborurile de supraveghere AWACS deasupra României şi Poloniei”, a subliniat Lungescu.

Totodată, Comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa, generalul Breedlove, a declarat, miercuri, într-un briefing de presă, că la baza Kogălniceanu contingentul de soldaţi americani a fost întărit şi că distrugătorul american USS Donald Cook este în curs de a efectua exerciţii militare în Marea Neagră, în largul coastelor româneşti. „Vom avea mai multe avioane în spaţiul aerian, mai multe nave pe mare, iar pregătirea forţelor terestre va fi consolidată”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, la finalul unei reuniuni a ambasadorilor celor de 28 de state membre, la Bruxelles.

Consolidarea măsurilor de „apărare colectivă” a fost solicitată de către cele 28 de state membre, după alipirea Crimeei la Rusia şi agravarea crizei în estul Ucrainei. „Rolul central al NATO este să protejeze şi să-i apere pe aliaţii noştri. Noi am luat deja o serie de măsuri, şi anume consolidarea misiunilor de poliţie aeriană în ţările baltice şi zboruri de supraveghere cu (avioane dotate cu sistemul) AWACS în spaţiul aerian al Poloniei şi României”, a declarat Rasmussen.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.