Naționala României are un jucător din Bacău. Cine este și la ce echipe a jucat

2

Andrei Andonie Burcă s-a născut pe 15 aprilie 1993 în Bacău și joacă pe poziția de fundaș în echipa națională de fotbal a României.

Acesta și-a început cariera la SC Bacău, iar în 2016, s-a transferat la FC Botoșani, unde a evoluat pentru prima dată în Liga I. La FC Botoșani, a avut 83 de apariții și a marcat 5 goluri.

În 2019, a făcut pasul la CFR Cluj, devenind rapid un jucător esențial. La Cluj, a contribuit la câștigarea mai multor titluri de campionat și a avut peste 100 de apariții, fiind un jucător cheie în parcursurile europene ale echipei.

A debutat pentru echipa națională a României în 2019 și a devenit o prezență constantă. Cu peste 20 de selecții, Burcă este un pilon defensiv important pentru echipa națională.

De asemenea, acesta este cunoscut pentru capacitatea sa de a juca atât pe partea dreaptă cât și centrală a apărării, fiind o amenințare în atac la cornere și lovituri libere, contribuind atât defensiv, cât și ofensiv.

România întâlnește Slovacia în ultimul meci din Grupa E de la Euro 2024, miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00, la Frankfurt. Echipa antrenată de Edi Iordănescu se află pe primul loc în grupă după primele două meciuri, având o victorie impresionantă împotriva Ucrainei, scor 3-0, și o înfrângere cu Belgia, scor 0-2.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.