Nascuta jandarmerita: Cariera militară este mai mult decât o meserie, este despre a-ți depăși în fiecare zi limitele

0

Pentru trei jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, data de 3 aprilie a devenit o sărbătoare dublă. Și asta pentru că s-au născut chiar de Ziua Jandarmeriei Române. Este și cazul Mariei Badea care împlinește 22 de ani.Jandarmerița este mândră că poartă epoleți.

Maria este absolventă a Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni și dintotdeauna a avut respect pentru uniforma militară, pe care o asocia cu prestanța oferită și asumarea implicată în purtarea ei.


„Pentru mine, cariera militară este mai mult decât o meserie, este despre a-ți depăși în fiecare zi limitele, despre disciplină, despre a fi responsabil și corect.
Încă din timpul liceului mi-am dorit să devin militar și desigur m-am pregătit pentru acest examen important de admitere la școala militară, reușind să fiu admisă din prima încercare, în jandarmerie. Nu am reușit examenele de admitere la poliție de două ori, prima dată cu 6 sutimi, respectiv a doua oară cu 3 sutimi și am zis că trebuie să schimb ceva. Când am aflat că ziua mea este chiar de Ziua Jandarmeriei Române, mi-am dat seama că în viața nimic nu este întâmplător, iar la mine chiar s-a și dovedit a fi așa.
Gândindu-mă la început că este o meserie pentru bărbați credeam ca nu o să fac față și nu o să reușesc să mă adaptez, dar nu am dat înapoi deloc. Acum consider că am meritat această meserie din plin. Pe lângă faptul că am ales un inspectorat în care diferențele între bărbați și femei nu exista, colegii au fost primitori încă din prima zi și chiar de atunci am simțit ca am intrat cu adevărat în echipa lor. Mi-am asumat încă de la început că optez pentru o cariera militară și nu mă așteptam să fie deloc ușor. Consider că domeniul în care activez acum mi se potrivește cel mai bine pentru că sunt o persoană energică și foarte implicată. Pentru mine nu există “nu pot” și, oricât de complicat mi se pare ceva, întotdeauna caut calea de a face lucrurile să se întâmple!”, a spus Maria.
A intrat în echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău în luna aprilie 2023, iar de atunci, încearcă să-și îndeplinească funcția cât mai onest.
„Mă ocup de recepționarea tuturor demersurilor, solicitărilor care vin de la cetățeni și de la alte instituții și asigur circuitul lor intern.
Acum, mă mândresc că sunt jandarmeriță și că mi s-a atribuit și sintagma „născută jandarmeriță”.Este primul an în care sunt felicitată de către o persoană, de exemplu, de două ori, de Ziua Jandarmeriei Române și de ziua de naștere.
Celor care vor să opteze pentru o carieră militară le transmit să nu își piardă niciodată speranța, chiar și după un eșec pentru că întodeauna există soluții, trebuie doar să ne dorim să le realizăm și să nu acceptăm eșecul. În schimb, femeilor care vor să opteze pentru o carieră în Jandarmeria Română, le recomand să creadă în ele și să nu se abată de la visul lor, să își găsească forța de a trece peste orice obstacol, chiar și acolo unde pentru alții pare imposibil!
Suntem PUTERNICE, DEVOTATE și CAPABILE !
De-a lungul timpului femeile au fost văzute mai “firave” din punct de vedere fizic cât și psihic sau mai inferioare bărbatului, însă, ele arată în fiecare zi că sunt mult mai ambițioase și mai dornice să demonstreze că pot, că știu, că vor și că au toate calitățile necesare unei cariere de succes. Acest domeniu trebuie să te atragă de la început și nu să fii constrânsă să-l alegi. Ori îl alegi cu tot sufletul ori deloc!”, a precizat Maria.

La mulți ani, Maria!
La mulți ani, jandarmilor băcăuani!
La mulți ani, Jandarmeria Română!


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.