„Naivul” Ioan Maric a lansat un nou album de pictura. „Fetele satului”, prezentate de editura Vicovia

0

maric ioan lansarePensiunea Studio din Bacau a gazduit marti lansarea ultimului album de pictura naiva semnat de Ioan Maric. Devenit un brand cultural al judetului, pictorul naiv a ajuns la al patrulea album aparut la editura bacauana Vicovia. Lansarea, organizata sub patronajul Asociatiei Culturale „Cealalta Romanie”, a contat pe prezenta artistului (intai de toate!) precum si pe participarea profesorului Aurel Stanciu si a editorului Viorel Cucu, sufletistul din spatele ed. Vicovia.

Ca un facut, lansarea „Fetelor satului” a coincis cu ziua de nastere a sotiei lui Maric, pictorul dedicandu-i consoartei albumul proaspat aparut. Maric a multumit editorului Viorel Cucu precum si Primariei Bacau, institutia edilitara sustinand, cu o mica sponsorizare, noul album al cunoscutului artist bacauan. Albumul are un tiraj programat de 600 de exemplare.

La editura Vicovia, pictorul Ioan Maric a mai publicat 3 albume de arta naiva, primul in 2008 (Album Ioan Maric), urmat de albumul „Maric de la Bacau”, aparut in 2010, pentru ca 2012 sa aduca o noua aparitie editoriala, albumul „Lada de zestre”. Albumele sunt editate la o calitate grafica deosebita, reproducerile fiind imprimate impecabil. Ioan Maric este autor a 80 de expozitii personale, dar si participant la peste 560 de expozitii colective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.