„Naivul” Ioan Maric a lansat un nou album de pictura. „Fetele satului”, prezentate de editura Vicovia


maric ioan lansarePensiunea Studio din Bacau a gazduit marti lansarea ultimului album de pictura naiva semnat de Ioan Maric. Devenit un brand cultural al judetului, pictorul naiv a ajuns la al patrulea album aparut la editura bacauana Vicovia. Lansarea, organizata sub patronajul Asociatiei Culturale „Cealalta Romanie”, a contat pe prezenta artistului (intai de toate!) precum si pe participarea profesorului Aurel Stanciu si a editorului Viorel Cucu, sufletistul din spatele ed. Vicovia.

Ca un facut, lansarea „Fetelor satului” a coincis cu ziua de nastere a sotiei lui Maric, pictorul dedicandu-i consoartei albumul proaspat aparut. Maric a multumit editorului Viorel Cucu precum si Primariei Bacau, institutia edilitara sustinand, cu o mica sponsorizare, noul album al cunoscutului artist bacauan. Albumul are un tiraj programat de 600 de exemplare.

La editura Vicovia, pictorul Ioan Maric a mai publicat 3 albume de arta naiva, primul in 2008 (Album Ioan Maric), urmat de albumul „Maric de la Bacau”, aparut in 2010, pentru ca 2012 sa aduca o noua aparitie editoriala, albumul „Lada de zestre”. Albumele sunt editate la o calitate grafica deosebita, reproducerile fiind imprimate impecabil. Ioan Maric este autor a 80 de expozitii personale, dar si participant la peste 560 de expozitii colective.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.