Nadia Comaneci implineste astazi 51 de ani

1

Cea mai cunoscuta gimnasta a tuturor timpurilor , Nadia Comaneci , prima sportiva care a luat nota maxima la gimnastica , la Jocurile Olimpice de vara de la Montreal 1976 , implineste astazi varsta de 51 de ani.

Nadia Comaneci s-a nascut pe 12 noiembrie 1961 la Onesti , judetul Bacau. Practica gimnastica de la 6 ani, la 11 ani ocupand deja locul I la proba individual compus a Campionatelor nationale de juniori. Doi ani mai tarziu se claseaza pe locul I la Internationalele Romaniei. In anul 1975 , Nadia Comaneci , ocupa primul loc la Campionatele Europene in 4 probe: individual compus , sarituri , paralele inegale si barna.

La Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 , Nadia Comaneci devine prima gimnasta din era moderna care a primit nota 10 , dupa exercitiul de la paralele inegale. Pana la finalul competitiei gimanasta obtine alte 6 note de  10, cucerind trei medalii de aur, 1 medalie de argint si o mdelie de bronz.

In 1999 , Nadia Comaneci , este primul sportiv care a fost invitat sa tina un discurs la sediul ONU , cu ocazia anului international al voluntariatului. Nadia devine mama in 3 iunie 2006, avand un fiu , Dylan Paul.

Nadia Comaneci este presedintele de onoare al Federatiei Romane de Gimnastica , preşedinte Onorific al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ambasadorul Sporturilor Româneşti şi membru al Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

La multi ani, Nadia Comaneci !


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.