Municipiul Bacau primeste 9 milioane de euro de la Guvern. Prefect: „Reprezintă o finanțare acoperitoare pentru punerea în siguranță a conductei de aducțiune”

Municipiul Bacau a primit 43.000.000 milioane de lei ( ~9 milioane de euro ) de la Guvernul Romaniei, prin programul „Anghel Saligny”. Este cea mai mare suma pe care o primeste o localitate din judetul Bacau, alaturi de orasul Comanesti, care a primit aceeasi suma ( pentru statia de epurare si extindere retea de canalizare).

Cu acestia bani, Primaria Bacau poate incepe modernizarea conductelor de apa vechi din oras – insa mai important – este punerea in siguranta a conductei de aductiune de la Valea Uzului – conducta care lasa locuitorii orasului Bacau fara apa de mai multi ani. Conform unui studiu realizat, este necesara punerea in siguranta a conductei astfel incat numarul de avarii sa scada cat mai mult.

Municipiul Bacău va primi aproape 9 milioane euro de la Guvern, prin programul național „Anghel Saligny”, pentru rezolvarea problemelor de alimentare cu apă cauzate atât de avariile la aducțiunea de la Valea Uzului, cât și de vechimea apreciabilă a conductelor de distribuție din oraș. Este o sumă considerabilă care adăugată celor 62 milioane lei – excedent înregistrat pe 2021 la nivelul Primăriei Bacău – reprezintă o finanțare acoperitoare pentru punerea în siguranță a conductei de aducțiune, în sensul expertizei tehnice elaborate la nivelul ADIB, şi a reparării conductelor ciuruite de sub oraş.

Bunăvoință să fie din partea conducerii Primăriei, pentru că – iată – mulțumită coaliției de guvernare de la București acum avem și sursa de finanțare asigurată. După jumătate de mandat în care nu a făcut nimic pentru a rezolva problema apei în oraș, administrația Viziteu are ocazia – și banii necesari! – să rămână în istorie cu altceva decât postările inutile de pe Facebook, cu care i-a obişnuit pe băcăuani: cu rezolvarea sincopelor în alimentarea cu apă a orașului.” a declarat prefectul judetului Bacau – Lucian Bogdanel

Primaria Bacau mai avea depus un proiect de 95 de milioane de lei, pentru reabilitarea unor strazi din oras, insa aceasta nu a fost aprobat de Minister.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentViaBacovia Trail 2022 are loc pe 3 septembrie, langa Bacau. Evenimentul-concurs doreste sa promoveze stilul de viata sanatos si alergarea in natura
Articolul urmatorUmbrarescu incepe lucrarile pe inca o bucata din Autostrada Transilvaniei

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.