Municipiul Bacau primeste 39 de milioane de lei de la Guvern pentru Thermoenergy. Prefect: „Executivul de la Bucureşti nu poate face – la nesfârşit – treaba primarului, viceprimarilor sau administratorului public, care sunt (bine) plătiți să rezolve problemele Bacăului”


Guvernul României, prin Ministerul Finanțelor, compensează datoria la gaz a Thermoenergy, operatorul de termoficare al municipiului Bacău. Astfel, Municipiul Bacau primeste 39 de milioane de lei ( ~8 milioane euro) – o suma considerabila care va acoperi din datoria la gaz a firmei de termoficare a Bacaului:

Prefectul Bacaului – Lucian Bogdanel

Sprijinul financiar se ridică la 39 milioane lei, o sumă considerabilă care atestă – fără putință de tăgadă – preocuparea executivului pentru a sprijini, concret, comunitățile locale în prag de sezon rece. În ciuda unor afirmații nesăbuite făcute – recent – de „primarul” Viziteu, care căuta să paseze propria răspundere în ograda altora, Guvernul nu-i va abandona pe băcăuani la greu, iar cea mai temeinică dovadă e chiar compensarea acestei datorii, în contextul în care atât societatea, cât şi sistemul de termoficare se află în proprietatea municipalității Bacău, nu a Guvernului.

Însă Executivul de la Bucureşti nu poate face – la nesfârşit – treaba primarului, viceprimarilor sau administratorului public, care sunt (bine) plătiți să rezolve problemele Bacăului, nu să cauzeze – prin nepăsare & neimplicare – probleme suplimentare oraşului. Când spun asta, mă gândesc la faptul că inacțiunea flagrantă a conducerii UAT Mun. Bacău (acționarul unic al Thermoenergy) – care a refuzat, nejustificat, să consolideze finanțele societății – a condus la retrogradarea companiei la statutul de „societate în dificultate” (cf. ANRE), cauzând operatorului un prejudiciu de aprox. 10 milioane euro prin neîncasarea (pierderea) bonusului de cogenerare.

Cum o pagubă nu vine niciodată singură, Thermoenergy nu a reuşit – nici până acum – să-şi asigure un contract de furnizare gaz pentru sezonul rece 2022/2023, deşi s-au organizat 7-8 licitații (la care nu s-a prezentat nimeni).” a anuntat prefectul Bacaului – Lucian Bogdanel

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.