Municipiul Bacau a trecut de 3 – rata de infectie si va intra in scenariul rosu. Certificat verde obligatoriu si restrictii

UPDATE: Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a fost convocat pentru duminica, 26 septmbrie, ora 11:00. Cel mai probabil, de luni, 27 septembrie, restrictiile vor intra in vigoare.

   

Sambata, 25 septembrie, rata de infectie in municipiul Bacau a ajuns la 3.08 , astfel ca orasul va trece in scenariul rosu. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta se va intalni, in perioada urmatoare, pentru a stabili ce masuri se vor impune la nivelul municipiului.

Trecerea pragului de 3 si intrarea Bacaului in scenariul rosu va impune automat si certificatul verde COVID obligatoriu, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri.

In localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente private se poate face doar pe baza certificatului verde COVID. Obligativitatea certificatului COVID a fost introdusă de Guvern în urmă cu o săptămână, printr-o hotărâre. Potrivit unei noi hotărâri de guvern adoptate joi, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.

Ce reprezinta certificatul verde COVID:

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

  • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
  • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
RIC-25_09_2021-Bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here