Municipalitatea subventioneaza cu 50 la suta transportul in comun pentru elevii din ciclul preuniversitar

0

Alesii municipali au aprobat introducerea de facilitati la transportul in comun pentru elevii din ciclul preuniversitar. Efortul financiar la care s-a angajat municipalitatea depaseste 1,2 milioane lei/an. Subventia acopera 50 la suta din valoarea unui abonament. In loc de 40 lei/luna, elevii vor plati doar 20 lei. 

Elevii din ciclul preuniversitar vor beneficia de reduceri substantiale la transportul in comun, dupa ce CL a aprobat un proiect de hotarare avand ca obiect acordarea de subventii pentru aceasta categorie de persoane. Multumita votului consilierilor locali, in sedinta CL din 27 august, municipalitatea va suporta 50 la suta din costul unui abonament lunar. Potrivit primarului Romeo Stavarache, autoritatile au negociat cu oficialii operatorului Transport Public SA un tarif de 40 lei pentru abonamentul destinat elevilor. La aceasta valoare se aplica subventia amintita, costul final al abonamentului fiind de 20 lei.

Edilul bacauan a declarat ca municipalitatea ar fi intentionat sa introduca facilitatile inca de anul trecut, insa lipsa unui cadru legal adecvat a impiedicat implementarea acestora. „Am negociat cu cei de la Transport Public un tarif de 40 lei, de la 58 lei. Asa cum legea spune, vom finanta 50 la suta din costul abonamentului. Acum avem cadru legal, odata cu modificarea legii invatamantului. Anul trecut nu aveam un astfel de cadru legal, care sa ne permita sa oferim subventii”, a afirmat Stavarache. Ilie Birzu, seful Comisiei economice din CL Bacau, a aratat ca efortul financiar presupus de subventionarea transportului pentru elevi se cifreaza intre 12 si 15 miliarde lei vechi pe an.

In sedinta din iulie, alesii locali au aprobat extinderea facilitatilor la transportul in comun oferite pensionarilor, dupa ce in prealabil au agreat maj0rarea tarifelor practicate de operatorul Transport Public. Conform intelegerii dintre cele doua parti, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun, incepand cu 1 august, toti pensionarii ale caror pensii se incadreaza in limita de 630 lei (fata de 590 lei cat era limita pana la 31 iulie). In plus, pensionarii ale caror venituri lunare se incadreaza in intervalul 630 – 1200 lei circula cu o legitimatie trimestriala in valoare de 50 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.