Multi bacauani nu au apa deloc noaptea, intre 23:00 si 05:00. CRAB: „Sistemul de distributie este unul GRAVITATIONAL”

11

Mai multi bacauani ne-au contact pentru a ne transmite ca noaptea, in intervalul orar 23:00 – 05:00, nu au apa deloc sau daca au, curge cu presiune foarte scazuta. Problema nu este noua si tine de luni bune:

Constantin : „De peste 1 saptamana, pe Aviatorilor, nu avem apa in cursul noptii. Ne simtim ca in evul mediu”

Silviu : „Pe vremea lui Ceaușescu se oprea curentul noaptea…acum, la Bacău, în unele zone se oprește apa în intervalul orar 23.00 – 05.00”

Vasile : „In cartierul URA dupa ora 23 nu mai curge pic de apă,rușine celor responsabili!”

Am cerut un punct de vedere de la Compania de Apa Bacau, care ne-a transmis ca de vina ar fi „sistemul GRAVITATIONAL” :

Datorita faptului ca sistemul de distributie al apei pentru mun. Bacau, este unul pe sistem GRAVITATIONAL (fara statii pompare/hidrofoare) pentru scurte perioade de timp la etajele superioare si in zona inalta a orasului, presiunea apei poate suferi modificari pana la echilibrarea hidraulica a instalatiilor exploatate de compania de apa.

Mentionam ca regimul de furnizare al apei in mun. Bacau este continuu, 24 de ore din 24 de ore, in intervalul orar: 05,00-23,00 la o presiune normala care sa asigure un debit suficient populatie iar in intervalul orar 23,00-05,00 la o presiune adaptata consumului pe timp de noapte si pentru a facilita acumularea unei cantitatii de apa suficiente consumului zilnic necesar locuitorilor Municipiului Bacau.

Furnizarea se face cu un debit corespunzator acestui interval, exceptie facand consumurile/evenimentele/avarille neprevazute si opririle programate, anuntate anterior. Va asiguram pe aceasta cale ca societate noastra depune toate eforturile pentru asigurarea continuitatii alimentarii cu apa a tuturor locuitorilor municipiului Bacau” ne-a transmis directorul Companiei de Apa Bacau – Doru Constantin

Cu alte cuvinte, Compania de Apa furnizeaza apa 24 din 24, insa nu pentru toata lumea, din cauza acestui sistem hidraulic. Greu de inteles, avand in vedere ca sezonul este unul de iarna, cu un consum redus de apa. Mai mult, aceasta problema aparea in anumite zone si in alti ani – de ex. Gara – insa, acum, pare ca e din ce in ce mai comuna si in alte zone ale orasului.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

11 comentarii

 1. S-a redus accelerația gravitatională. Nu mai este demult 9,81. Scade de la an la an din cauza crizelor, războaielor, etc. Dar asta numai la Bacau. Bine că știu să scumpească din motive numai de ei știute. Niciun politician nu a explicat de ce s-a scumpit apa așa mult. Și ne mai mirăm că Simion și Sosoaca cresc pe zi ce trece.

  P.S. Ia sa fi ieșit cateva mii de băcăuani in marș prin centru, sa vedeți cum nu mai scumpeau ei apa.

 2. Stimați șefi din conducerea CRAB, după ora 23 mai sunt persoane care ajung de la serviciu, vor să facă un duș și centrala nu pornește dacă nu este presiune în parametri. Dacă nu reușiți să furnizați apa la capacitate, mai reduceți din preț ori modernizați modul de distribuție!

 3. Cele mai mari probleme cu apa le avem , în zona Bicaz, Chimiei, Electricienilor. Presiunea este mica sau deloc. Centralele nu mai pornesc , stam în frig. Costuri mari la apa , măcar de ar merita aceste preturi.

 4. Depinde ce considera ei ca inseamna debit si presiune normala.Orcum noaptea nu se asigura apa in toate zonele orasului.Retelele sunt ciur si noul manager pare la fel de „competent” si dezinformat ca precedentul.

 5. Noi in Bacau, Romania, nu avem apa noaptea in 2024 din caza lipsei de echilibrare hidraulica a instalatiilor !??! iar olandezii pompeaza de cateva generatii cu mori de vant apa inapoi in mare ca sa aiba mai mult uscat!
  Ce bine este sa traiesti intr-o tara care are cam de toate-campii, dealuri, munti, rauri si mare!
  Ce bine ca nu avem cutremure, vulcani activi, inundatii catastrofale, furtuni de zapada sau tzunami-uri!

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.