Mugur Isărescu (BNR): „Din ce în ce mai probabil, peste 10 ani România va avea ca moneda tot leul”

0

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a spus in debutul conferintei „10 ani de la denominarea leului greu”, desfasurata la sediul BNR, ca este din ce mai probabil ca peste 10 ani Romania sa aiba ca moneda tot leul, dat fiind ce se intampla in zona euro cu Grecia, potrivit Ziarul Financiar.

„Actiunea de atunci – denominarea leului- a fost bine pregatita si un eveniment de succes. Multumesc celor care s au implicat pentru buna desfasurare a denominarii. Au fost cativa ani buni in care populatia s a obisnuit. Operatiunea a fost complexa. Mottoul nostru a fost «Nimeni nu pierde, nimeni nu castiga. Totul se simplifica». Simplificarea a determinat o eficienta sporita in sistemul bancar, comercial.

Leul a devenit o moneda de incredere. Au aparut preturile promotionale 2,99 lei, 3,99 lei. Banutul a ajuns sa fie valorizat. Batem banutul, moneda de un ban, pentru a castiga aceasta incredere, desi ne costa mai mult decat valoreaza in sine moneda. La nivelul economiei romanesti s-a castigat credibilitate. Ne desparteam de o lunga perioada inflationista”, a mai spus guvernatorul BNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.