MRU vizitează mâine Bacăul. Șeful Forței Civice va veni la bordul „Forțamobilului”

1

Turneul liderului Partidului Forța Civică (PFC), Mihai Răzvan Ungureanu, va poposi joi în Bacău, unde fostul premier va avea mai multe întâlniri. Numărul 1 pe lista de candidați la europarlamentare ai Forței Civice, MRU va aduce mâine în Bacău „Forțamobilul”, mega-autocarul de campanie al partidului.

MRU campanieSub sloganul „Schimbă-i cu FORȚA”, campania electorală a PFC va ajunge mâine în Bacău. Liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, este așteptat în oraș în jurul orei 15.00. Fostul premier va avea mai multe întâlniri cu caracter electoral, urmând a vizita sediile câtorva societăți de construcții importante din Bacău.

MRU se va întâlni, de asemenea, și cu electoratul băcăuan, oficialii PFC Bacău programând un intinerariu electoral din care nu lipsesc Piața Sud, Piața Centrală, centrul municipiului Bacău, precum și Parcul Catedralei. Liderul Forței Civice va fi așteptat în Bacău de avocații Gelu Panfil, președintele organizației județene a PFC și Vlad Secuiu, șeful municipalei PFC.

Vizita se înscrie în turneul electoral național făcut de MRU & Forța Civică, oficialii centrali ai partidului „navigând” prin țară la bordul unui impresionant autocar de ultimă generație, supranumit „Forțamobilul”. În cadrul unui interviu dat cotidianului Adevărul pe 6 mai, Mihai Răzvan Ungureanu aprecia că oamenii politici au devenit aroganți.

„Peste tot unde merg, mă întâlnesc cu oameni. Majoritatea oamenilor politici se întâlnesc cu susţinătorii în săli închise. Lumea îmi spune clar că s-a săturat de politică. Omul politic, formator de opinie, nu-şi mai stăpâneşte comportamentul. Oamenii politici au devenit aroganţi.  Autorităţile vorbesc pe multe voci, citând partituri diferite”, declara MRU în interviul amintit.

Liderul PFC a pledat, totodată, pentru nevoia de schimbare în clasa politică, susținând că oamenii nu mai pot fi păcăliți cu una, cu două. „Viaţa mi-a oferit ocazia să reîncep lupta politică fără să fi avut capacitatea de a merge cât mai profund în ţesutul naţiunii, pentru a vedea în celula comunităţii ce înseamnă de fapt România. Prima constatare e banală: distanţa enormă dintre clasa politică şi popor. Nimeni nu o acoperă, cu excepţia  anilor electorali. A doua mare constatare: lumea nu se mai lasă păcălită. Se uită în ochii tăi şi cer explicaţii: Dacă ai fi tu, cum ai rezolva? S-au săturat de figurile vechi. În general, refuză o generaţie”, a conchis Ungureanu.

Într-un editorial eveniment, recent publicat, reputatul filozof Andrei Pleșu anunța că va vota la europarlamentare cu MRU și Forța Civică, Pleșu apreciind că fostul premier este cel mai bine pregătit pentru a reprezenta România la Bruxelles. În aceste condiţii, am o dilemă. Ştiu că trebuie să merg la vot, dar nu ştiu unde să pun ştampila. (Aceasta va fi, de altfel, dilema anului…) Deocamdată, înclin să votez pentru cel cu şansele cele mai mici, dar care, după mine, are toate calităţile ca să facă o figură mai mult decît onorabilă la Bruxelles. Voi vota cu Mihai-Răzvan Ungureanu”, a scris filozoful în Dilema Veche (citește AICI). 

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.