MRU & Forța Civică, turneu electoral în Bacău: „Nu avem un mogul în spate!”

0

Fostul premier s-a aflat joi după-amiaza în municipiul Bacău. Vizita lui MRU se înscrie în turneul electoral efectuat în campania pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Ungureanu a vizitat mai multe piețe din oraș, dar și o importantă firmă de construcții. El a venit însoțit de Adriana Radu și Mihaela Nicolau, ambele candidate la europarlamentare. MRU a fost întâmpinat în Bacău de avocații Gelu Panfil (președintele organizației județene) și Vlad Secuiu (șeful municipalei), precum și de zeci de simpatizanți. 

MRU 8 mai 7Mihai Răzvan Ungureanu i-a montat pe oamenii din partid amintindu-le că Forța Civică nu s-a născut din capriciul unui tătuc politic. MRU a ajuns la sediul organizației municipale Bacău la bordul unui impresionant autocar, după modelul campaniilor electorale din SUA. „Nu avem un mogul în spate. Suntem partidul oamenilor fără partid, fără cazier politic. Nu avem un zeu deasupra noastră care să pună mâna pe noi”, a declarat MRU, scoțând în evidență avantajul electoral al Forței Civice.

Ungureanu a făcut un tur al centrului Bacăului, oprindu-se în Piața Florescu și Piața Centrală. Aici, fostul premier a discutat cu zeci de cetățeni, dar și fani. Ulterior, MRU s-a îndreptat înspre sediul firmei de construcții Conextrust, fiind întâmpinat de administratorul Viorel Rusu, cu care Ungureanu a avut o discuție pe teme economice. Afaceristul băcăuan a remarcat că evaziunea fiscală și practica muncii la negru tarează mediul construcțiilor.

„Taxele și impozitele nu sunt o povară dacă toți le-ar plăti corect, la zi. Cea mai mare problemă esteMRU 8 mai 6 - RUSU conextrust concurența neloială rezultată din evaziunea fiscală și munca la negru. La asta se adaugă nemărirea salariilor șefilor din deconcentrate. Asta înseamnă condiționarea pentru șpagă. Nu muncește nimeni pentru 2000 lei. Un cuțit în mâna unui criminal e o armă, în mâna unui bucătar poate fi o unealtă”, a remarcat Rusu.

Fostul prim-ministru a evidențiat recrudescența fenomenului de evaziune fiscală, exemplificând – prin cifre – situația la zi în ce privește evaziunea. „În februarie 2012, când am venit la guvernare, valoarea evaziunii era de aproximativ 20 de miliarde euro. Când am plecat de la guvernare, evaziunea era pe la 14 miliarde. În decembrie 2013 evaziunea a atins valoarea de 23 de miliarde euro”, a afirmat Ungureanu.

MRU a promis că va reveni în Bacău în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Ungureanu a lăudat activitatea organizației județene a Forței Civice, precum și a municipalei. La vizita fulger a fostului premier au mai participat foștii lideri ai Forței Civice Bacău.

 

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.