Mortalitate piscicola pe Siret. Compania de Apa Bacau a fost amendata cu 50.000 lei

0

In urma unor plângeri cu privire la mortalitatea piscicolă înregistrată în râul Siret, în avalul stației de epurare a C.R.A.B. Bacău, Garda Națională de Mediu Bacău a efectuat inspecții specifice în vederea identificării cauzelor care au condus la această problemă.

La data de 12.09.2023, C.R.A.B. Bacău a notificat Administrația Bazinală de Apă Siret cu privire la intenția lor de a efectua lucrări de reparații la stația de epurare și a solicitat o excepție de la limitele stabilite în NTPA 011/2005 în favoarea NTPA 002/2005 pentru indicatorii specifici de calitate a apei deversate în emisar (râul Bistrița). După ce Administrația Bazinală de Apă Siret a aprobat cererea, începând cu data de 17.10.2023, apele uzate menajere care au intrat în stație au fost deversate direct în emisar (râul Bistrița), fără a mai fi supuse procesului de epurare.

C.R.A.B. Bacău nu a notificat autoritățile de mediu (GNM Bacău, APM Bacău) cu privire la această evacuare de ape uzate neepurate.”C.R.A.B. Bacău nu a notificat autoritățile de mediu (GNM Bacău, APM Bacău) cu privire la această evacuare de ape uzate neepurate. Menționăm că gura de evacuare a stației în râul Bistrița este amonte (la 3 km) de situl natura 2000 – ROSPA0063 Lacurile de acumulare Buhuși – Bacău – Berești. Garda Națională de Mediu a aplicat o sancțiune contravențională amendă în valoare de 50.000 lei societății C.R.A.B. Bacău pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2005 privind protecția mediului.” a transmis Garda de Mediu Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.