Modificarile pe energie au fost votate. Deputat Costel Dunava: „Prin această lege punem capăt speculei din piață și asigurăm protecția consumatorilor casnici și a economiei naționale”


Miercuri, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de aprobare a OUG 119/2022 privind energia, fiind acceptate modificarile propuse de coalitia de guvernare, printre care si stabilirea unui pret de maxim 1.3 lei kWh pentru toti consumatorii, indiferent de consum. S-au inregistrat 177 voturi „pentru”, 75 „impotriva” si 11 abtineri.

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților am prezentat raportul privind adoptarea proiectului de lege privind aprobarea OUG 119/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2025, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei. În urma prezentării făcute, plenul Camerei Deputaților a dat un vot favorabil, proiectul urmând să ajungă la promulgare. Prin această lege punem capăt speculei din piață și asigurăm protecția consumatorilor casnici și a economiei naționale.

Reglementarea prețului la energie propusă de PSD va avea un rol determinat în stoparea inflației și la stabilizarea macroeconomică. În acest fel, PSD reconfirmă faptul că decizia de a intra la guvernare în această perioadă dificilă a produs și va continua să producă beneficii importante pentru oameni și pentru economia națională. PSD a demonstrat că poate furniza soluții eficiente pentru această guvernare, chiar și în domeniile vitale, precum energia, pe care nu le gestionează în mod direct, prin miniștrii săi.” a declarat deputatul PSD de Bacau, Costel Dunava

Iată prețurile:

0,68 lei/kwh

-pentru consum de până în 100kwh

-pentru cei cu dispozitive medicale esențiale

-pentru familiile cu 3 copii pana în 18 ani sau 26 de ani – dacă urmează cursuri universitare

-pentru familiile monoparentale

–-0,80 lei/kwh

-pentru consum de până în 255kwh

1 leu/kwh

-IMM-uri

-Spitale

-Școli, grădinițe, creșe

-Instituții

1,3 lei/kwh

-consum de peste 255kwh

-industrii

-Consumurile pentru gospodării se calculează așa:

între 0kwh – 255kwh (dar maximum 300kwh) – preț de 0,80 lei/kwh

-diferența dintre 255kwh până la 300kwh se va factura cu maximum 1,3 lei/kwh.

-dacă tot consumul este peste 300kwh, prețul e maximum 1,3 lei/kwh


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentStudentii de la Universitatea Vasile Alecsandri sunt suparati ca incep cursurile „fata in fata”: „Este extrem de frig, inuman sa scrii la 10 grade”
Articolul urmatorTanar incarcerat la Centrul Educativ Târgu-Ocna pentru furt calificat

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.