Modificari la admiterea in facultate in 2013. Notele din liceu ar putea fi luate in considerare.


Veşti bune pentru elevii conştiincioşi. Notele din timpul liceului ar putea fi luate din nou în considerare la admiterea la facultate. Prevederea face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat joi în Monitorul Oficial.
Universităţile ar putea lua în considerare în organizarea sesiunilor de admitere de anul acesta şi notele obţinute de candidaţi în timpul liceului.

„Este o posibilitate. Decizia aparţine universităţilor. Eu cred că dacă legea nu interzice, Ministerul nu trebuie să introducă astfel de restricţii”, a declarat, pentru hotnews.ro, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

În urmă cu un an, ministrul de atunci al Educaţiei a modificat modalitatea de admitere la facultate, astfel încât anul trecut s-a intrat doar prin examen sau pe baza mediei de la Bacalaureat, astfel că universităţile nu au putut folosi mediile din timpul liceului.

În ordinul publicat în 18 aprilie în Monitorul Oficial se menţionează:
Art. 12 – (3) La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenţă şi de master pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenţa şi/sau notele din anii de studii, după caz, conform propriei metodologii.

Sursa: rtv

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.