„Modelul Stavarache”, aplicat cu succes și la Brașov. Mita pentru baronul Căncescu, ascunsă în anunțuri TV


Procurorii îl acuză pe şeful Consiliului Judeţean Braşov că ar fi acordat contracte unor apropiaţi din banii publici. Un beneficiar al contractelor ar fi fost firma deputatului Ion Diniţă. Planurile şefului CJ Braşov ar fi fost cunoscute şi de un alt deputat PNL, Daniel Zamfir. Potrivit DNA, urările de sărbători – plasate în anunțuri difuzate la televiziunea de casă a baronului PNL – erau paravan pentru mita acordată lui Aristotel Căncescu. Ca și în cazul unui alt corifeu liberal – primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache – presa de casă a avut rolul de a masca foloasele necuvenite încasate de baronul liberal de Brașov. 

Procurorii anticorupție au informații ce arată că urările de sărbători erau paravan pentru mita acordată președintelui Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu. Aceștia spun că urările, în fapt publicitate cumpărată de firma Ramb Sistem la o televiziune locală controlată tot de Aristotel Căncescu, reprezenta contravaloarea ajutorului dat de Aristotel Căncescu acelei societăți pentru a câștiga contracte pentru reabilitarea unei baze sportive și a unui teren de sport a unui liceu.

Potrivit procurorilor, DNA, planurile lui Aristotel Căncescu erau cunoscute de Daniel Zamfir, deputat PNL. Numele acestuia apare în interceptări, potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă a şefului CJ Braşov. Procurorii au mai stabilit că Aristotel Căncescu se pregătea să acorde preferenţial contractul pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Braşov.

Licitaţia de 19 milioane de euro, pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Braşov, a fost câştigată de o firmă, dar a fost atribuită alteia, după ce preşedintele CJ Braşov ar fi dispus comisiei de licitaţie să anuleze rezultatul. Este doar una dintre neregulile pentru care procurorii anticorupţie îl acuză pe Aristotel Căncescu. Anchetatorii mai spun şi că un contract de reabilitare a drumurilor, negociat la 9 milioane de lei, a costat în final 100 de milioane.

Președintele CJ Brașov Aristotel Căncescu a fost reținut luni seara de către procurorii DNA după mai bine de șase ore de audieri, fiind suspecat de acte de corupție în ceea ce privește atribuirea unor contracte pentru lucrări publice. Și managerul public al județului Radu Ispas, a fost reținut luni seara, urmând ca, marți, Înalta Curte de Casație și Justiție să se pronunțe asupra solicitării procurorilor de arestare preventivă a celor doi.

ULTIMA ORĂ. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici, potrivit unei decizii luate marţi seară de instanţa supremă. Aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă şi în cazul lui Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Braşov. Hotărârea luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă. Administratorului judeţului Braşov, Radu Ispas, reţinut şi el alături de Căncescu şi Bâgiu, de DNA Braşov, luni seară, nu a mai fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.