Mobilizare de forțe pentru găsirea unui băiețel de 8 ani, cu probleme medicale, dispărut de la domiciliu

0

Zeci de polițiști, jandarmi și voluntari au acționat în noaptea de 20/21 iulie a.c. pentru găsirea unui minor de opt ani, cu probleme medicale, dispărut de la domiciliu. Copilul a fost găsit în grădina unei locuințe, la peste 2 km de locul din care plecase.

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a fost sesizat la data de 20 iulie a.c., în jurul orei 23.40, de către un bărbat de 31 de ani, din comuna Berzunți, despre faptul că fiul său de 8 ani a dispărut de la locuința bunicii sale, din comuna Livezi. La fața locului polițiștii au stabilit că minorul, cu probleme medicale,  a plecat de la locuința bunicilor săi în jurul orei 20.30 și a fost căutat de membrii familiei până în jurul orei 23.40, când părinții au sesizat dispariția acestuia prin 112. De asemenea, din verificări polițiștii au stabilit că minorul a fost văzut ultima dată la un loc de joacă din comuna Livezi, la aproximativ 500 de metri de casa bunicilor.

Pentru găsirea copilului s-au mobilizat 24 de polițiști, trei jandarmi și zeci de voluntari din comună. Psihologul IPJ Bacău a realizat, în urma discuțiilor cu părinții, profilul minorului, stabilind tipare de comportament al acestuia, în funcție de diferite situații. Forțele mobilizate au desfășurat activități de căutare toată noaptea, inclusiv în zonele împădurite din apropiere. În dimineaţa zilei de 21 iulie a.c., în jurul orei 07.00, o persoană  dintr-un sat aflat peste un deal, la aproximativ 2 km de satul bunicilor minorului, a anunţat prin 112, faptul că a găsit copilul dormind, în curtea locuinţei unor vecini. Acesta nu prezenta urme de violență, dar era speriat și a fost transportat la Spitalul Onești pentru examinare medicală.

*Sursa: Comunicat IPJ Bacau

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.