Miza alegerilor din SIF Moldova: In 2012, societatea a inregistrat un profit net de 137 milioane lei

0

SIF pozaAlegerea unui nou Consiliu de Administratie (CA) al SIF Moldova, eveniment ce va avea loc in sedinta Adunarii Generale a Actionarilori (AGA) din 4/5 aprilie are o miza materiala semnificativa. SIF Moldova, una dintre cele mai profitabile societati de investitii financiare din tara, a inregistrat in 2011 venituri totale de 336 milioane lei, incheind anul cu un rezultat net (profit net) de 192,92 milioane lei. Conform unei raportari din 30 ianuarie 2013, SIF Moldova a incheiat anul 2012 cu un rezultat net (profit net) de 137 milioane lei, mult mai mic decat cel contabilizat in 2011 (193 milioane lei). Cu toate acestea, precizeaza comunicarile SIF, rezultatul pe 2012 reprezinta o depasire cu 79 la suta a tintei de profit prognozate pe anul trecut, ceea ce face din societate jucatorul nr. 1 in piata SIF-urilor din Romania. Prin urmare, nu e deloc intamplator ca masina de facut bani numita SIF Moldova este atat de atractiva pentru diferite persoane interesate sa acceada in viitorul CA al societatii.

Se bat 3 pe loc

Potrivit unui centralizator al candidaturilor, aflat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti 22 de persoane si-au depus candidatura pentru un loc in CA. In 2009, AGA de la SIF Moldova a dat un mandat de 4 ani pentru un CA compus din 7 persoane, condus de presedintele director general Costel Ceocea, secondat de Claudiu Doros (vicepresedinte). Intre cei 22 de pretendenti la un loc in CA de la SIF se numara fiul deputatului PSD, Viorel Hrebenciuc, dar si Horia Ciorcila (presedinte CA al Bancii Transilvania) sau Andrei Ionescu (director in cadrul Deutsche Bank Romania). Actuala conducere a CA candideaza la un nou mandat, dar si alti 4 administratori prezenti in actualul CA de la SIF. Intre acestia se distinge consilierul judetean PSD Dumitru Bontas, profesor la Universitatea „G.Bacovia”.

3 actionari cer dividende de milioane

In cazul in care AGA va aproba propunerea a 3 actionari (Fondul de pensii privat – ING; Diana Le Bomin si Mihai Rotaru), SIF Moldova urmeaza a distribui dividende in valoare de 124,6 milioane lei, peste 90 la suta din profitul net contabilizat pe 2012. Potrivit cotidianului Romania Libera, la sfârşitul anului trecut, investitorii români deţineau aproape 78% din acţiunile SIF Moldova (51,03% – persoane fizice; 26,95% – persoane juridice), iar restul de puţin peste 22% din titlurile societăţii sunt în portofoliile investitorilor străini (1,7% – persoane fizice; 20,31% – persoane juridice).

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.