Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu : Marti se semneaza primul contract pentru A7 Ploiesti – Buzau


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat astazi ca primul contract pentru executia unui lot din A7 Ploiesti – Buzau va fi semnat marti, 7 iunie, iar al doilea contract la finalul saptamanii viitoare. Lotul unde vor incepe lucrarile este lotul nr.2 , iar constructorul va fi asocierea Coni – Trace.

Licitația pentru cele trei loturi ale Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău (parte din proiectul Ploiești – Pașcani) a fost lansată pe 1 iunie 2021. Pe primele doua loturi va incepe executia, insa la lotul 3 se mai asteapta o decizie in instanta – Curtea de Apel Bucuresti.

Pentru primul Lot, Dumbrava – Mizil (21 kilometri) constructor este asocierea Pizzarotti – Retter, iar pentru lotul 2, Mizil – Pietroasele (28 kilometri), Asocierea româno-bulgară Coni – Trace.

Grindeanu a subliniat că a cerut Companiei de Drumuri ca până la sfârșitul anului să fie semnate contractele de execuție pe toate cele 13 loturi ale Autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani. „Săptămâna viitoare, marți, semnăm primul contract, probabil până la finalul săptămânii viitoare sau la începutul celeilalte săptămâni se semnează al doilea contract. Suntem în perioada în care Compania de Drumuri a desemnat câștigătorii, iar constructorii trebuie să aducă actele conform legii pentru semnare. Pe tronsonul 3, evaluarea CNAIR a fost acționată în instanță ( CAB), a fost termen acum, în 31 mai, s-a dat termen de încă o săptămână, termene scurte, ceea ce mă face optimist că va fi decizia foarte rapid. Indiferent de decizie, se intră pe un făgaș care va duce rapid la semnare. Ținta pe care am dat-o CNAIR-ului este ca până la sfârșitul anului să semneze toate cele 13 contracte pentru A7 Ploiești-Pașcani”, a transmis Grindeanu la Timișoara. Doar două din cele patru secțiuni ale Autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani sunt în procedură de licitație pentru execuție. Cu un calendar accelerat, licitația pentru Bacău – Pașcani ar putea fi lansată spre sfârșitul lunii, iar până la finalul verii și pentru Focșani – Bacău.” precizeaza portalul Economedia.ro

Sursa: economedia.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO: Sabii, impuscaturi si bolovani aruncati. Imagini de pe camerele de supraveghere cu scandalul de la Gara Bacau
Articolul urmatorPeste 30 de kilograme de pești au fost redați mediului natural de jandarmii băcăuani

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.