Ministrul Transporturilor anunta achizitia a 62 de trenuri electrice: „Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava”


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat deblocarea licitatiei pentru cumpararea a 62 de trenuri electrice. Primul lot – EST – compus din 20 de trenuri electrice va deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava :

Licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată. Astăzi, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunțul de participare așteptat de ani de zile.Este încă un pas spre modernizarea condițiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor orașe. Vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite și automotoarele diesel care sunt folosite în prezent.Achiziția, finanțată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) și din bugetul de stat al României, este împărțită în 3 loturi și acoperă câte o regiune a țării.” a anuntat Grindeanu

Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava.

Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița.

Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile București, Ploiești, Brașov, Constanța și Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat.T

Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu stațiunile de pe Valea Prahovei. În contractul- cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei și 4 miliarde de lei (fără TVA)- este prevăzută inclusiv asigurarea reparației și întreținerii celor 62 de trenuri.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.