Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, anunta ca din martie am putea scapa de certificatul digital si de masti


Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat ca trendul infectarilor incepe sa fie descrescator, iar in urmatoarea perioada se va putea renunta la certificatul digital si la starea de alerta. Obligativitatea purtarii mastii va fi printre ultimele restrictii ridicate:

Opinia mea este că și scăderea aceasta va fi cel puțin la fel de rapidă ca și creșterea. Creșterea a fost timp de circa 5-6 săptămâni, începând cu sfârșitul anului 2021 – începutul anului 2022, și probabil că într-un interval de timp similar sau puțin mai scurt vom ajunge la valorile înregistrate la jumătatea lunii decembrie. Cred că mai degrabă în luna martie o să ajungem – un interval de patru săptămâni socotit de-acum, de la data de 10 februarie.

Avem trei zile de scădere consecutivă care sunt însoțite și de scăderi la nivelul spitalelor. Știți că am discutat de mai multe ori apropo de data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs, practic, inversarea tendinței. Este un lucru bun și probabil că trei-patru săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă. Să sperăm că rămâne așa”, a spus ministrul sănătății.

În aceste condiții, „în următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembriedeci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la anumite restricții, cum ar fi acest document, certificatul digital”, a spus Alexandru Rafila.

Sursa: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.