Ministrul Rafila despre cladirea Spitalului Municipal : „Asteptam o decizie rapida, nu este vorba despre o disputa intre partide – ci de responsabilitate in favoarea cetatenilor din acest judet”


Marti, 4 aprilie, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a vizitat investitiile de la Spitalul Judetean Bacau, respectiv Sectia de Radioterapie, Unitatea de Primiri Urgente si Heliportul. Dupa vizita pe santierele de la SJU Bacau, ministrul a facut o conferinta de presa alaturi de presedintele PSD Bacau, Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel, deputatul Ana Catauta si managerul SJU Bacau, Adrian Popa.

Principalul subiect abordat de ministrul Rafila a fost cladirea Spitalului Municipal si ce solutie exista pentru ca aceasta cladire sa poata functiona. Rafila a declarat ca singura modalitatea ca aceasta cladire sa poate deservi prin servicii medicale cetatenii Bacaului este ca CL Bacau sa aprobe trecerea la SJU Bacau – astfel incat cladirea sa poate functiona ca un pavilion:

Evolutia investitiilor de la SJU Bacau este impresionanta. Un lucru extrem de important care trebuie rezolvat este clarificarea situatiei cladirii Spitalului Municipal – un spital care nu mai exista de 2 ani. Aceasta cladire este poarta de intrare la SJU Bacau. Acest lucru trebuie rezolvat de autoritatile municipale si judetene.

Este necesara o decizie rapida in legatura cu aceasta cladire, astfel incat sa poata fi accesat PNRR. Aceasta cladire trebuie sa faca parte integrata din SJU Bacau pentru a accesa PNRR. Este o pre-conditie pentru a accesa aceste fonduri. Este clar ca asteptam o decizie rapida, nu este vorba despre o disputa intre partide – ci de responsabilitate in favoarea cetatenilor din acest judet.” a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila

Valentin Ivancea a declarat ca asteapta cat mai repede o decizie favorabila din partea CL Bacau, astfel incat cladirea Spitalului Municipal sa fie pusa in functiune:

Astept decizia Consiliului Local Bacau, astept ca aceasta hotarare sa vina cat mai repede, si-mi iau un angajament ca acest fost Spital Municipal sa fie pus in functiune urgent.” a precizat Ivancea

Europarlamentarul Dragos Benea a vorbit despre investitiile de la SJU Bacau de care s-a declarat multumit, cu exceptia celei de la cladirea veche – unde constructorul a intrat in insolventa:

Ce am vazut pe santierele de la SJU Bacau este incurajtor. La UPU de la cladirea Spitalului Municipal se lucreaza, am vazut un constructor determinat atat aici cat si la Heliport. Speram ca la jumatatea lunii iunie UPU si Heliportul sa fie finalizate. La radioterapie se lucreaza si tot in aceasta vara se va finaliza lucrarea. Este un proiect de succes – sigur, menit sa aline suferinta. Exista si o veste mai putina buna, legata de lucrarile de la corpul vechi al SJU Bacau. Constructorul din Botosani a parasit santierul de 3-4 luni si este in insolventa. Speram sa reziliem contractul cat mai repede si sa scoatem, din nou, la licitatie.” a declarat Benea

Legat de comasarea cladirii Spitalului Municipal cu SJU Bacau, Benea s-a declarat increzator ca atat USR cat si PNL vor aproba trecerea cladirii astfel incat intreg complexul spitalicesc sa poata accesa fonduri europene prin PNRR:

Cu o hartie nu se rezolva un obiectiv, insa consider ca daca CL si CJ Bacau vor adopta hotararile necesare, acest spital ar putea avea parte o finantare prin PNRR – daca se va completa lista. Cu siguranta in vechiul format nu avea nici o sansa – a fost trecut in mod mincinos pe aceasta lista, insa aceasta unitate nu exista ca spital. La Oradea s-a putut – domnul Bolojan a comasat Spitalul Municipal si cel Judetean – speram ca liberalii de la Bacau sa ia exemplul domnului Bolojan. In maxim 1-2 ani acest spital ar putea functiona in totalitate. Sunt 15 ani de cand s-au facut tot felul de pelerinaje la acest spital. Sper ca primarul Bacaului sa iasa din chingile fostului primar Stavarache si sa adopte aceasta decizie, astfel incat sa putem accesa fonduri europene.” a mai precizat Dragos Benea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.