Ministrul Muncii : 1 milion de bugetari vor avea salariile marite de la 1 august


Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea salariilor din sectorul bugetar începând cu 1 august, impactul fiind în jur de 2 miliarde lei, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul Muncii, Marius Budăi, care a adăugat că aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja aprobat.

  • „În general majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei la angajat și sunt angajați care vor primi și mai puțin, iar în afară de personalul medical care deja știm că este la nivelul din 2022, mai sunt salariați la nivelul Ministerelor care deja au atins pragul din 2022 și aceia nu vor avea creșteri salariale.”, a declarat vineri Marius Budăi, ministrul Muncii, la finalul ședinței de Guvern.

Budăi a spus că aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja aprobat la începutul acestui an.

  • „Impactul bugetar este undeva la 2,1 miliarde de lei, dar se face cu încadrarea în cheltuielile bugetare deja aprobate. Știți că s-au blocat angajarările pentru semestrul doi din 2022, la începutul anului au fost bugetate acele posturi vacante, deci avem economii și se pot încadra aceste cheltuieli.”, a spus ministrul.

Întrebat câți oameni vor beneficia mai exact de aceste creșteri salariale, ministrul a spus:

  • „În jur de 1 milion pentru că din cei 1,2 milioane de bugetari trebuie să scădem personalul medical si pe cei care sunt la nivelul salarial din 2022.”, a declarat ministrul.

​Toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii salarizării vor primi, începând cu luna august din acest an, un sfert din diferenţa între suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență care va intra vineri pe masa Guvernului. Printr-o altă Ordonanță, Executivul vrea să rezolve probleme apărute prin decizia suspendării angajărilor la stat de la 1 iulie 2022.

Acest proiect de OUG privind creșterea cu o pătrime a salariilor bugetarilor a fost lansat în dezbatere publică în această lună de Ministerul Muncii, după ce inițial actul viza creșteri salariale pentru bugetari cu până la 50%.

Sursa: hotnews.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.