Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Felix Banila in functia de procuror-sef al DIICOT

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca a transmis luni presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Felix Banila in functia de procuror-sef al DIICOT.

„Astazi am transmis Presedintelui Romaniei propunerea de numire a domnului Oliver – Felix Banila in functia de procuror sef al DIICOT!”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Saptamana trecuta, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea Ministerului Justitiei de numire a lui Felix Banila in functia de procuror-sef al DIICOT.

In motivarea avizului favorabil dat de Sectia pentru procurori a CSM se mentioneaza ca Felix Banila a identificat solutii pentru imbunatatirea activitatii DIICOT si a prezentat o viziune de ansamblu asupra activitatii Directiei la interviul sustinut in fata Consiliului Superior al Magistraturii.

„Din cuprinsul prestatiei domnului procuror, la sustinerea interviului in fata sectiei, rezulta ca acesta a dat dovada de profesionalism, de o buna cunoastere a sistemului judiciar si a problemelor reale cu care se confrunta acesta, prezentand o viziune de ansamblu asupra activitatii DIICOT si identificand solutii pentru imbunatatirea activitatii structurii. Nu in ultimul rand, lucrarile prezentate indeplinesc cerintele de calitate redate prin coerenta de exprimare in argumentarea clara si logica in expunerea datelor”, potrivit motivarii publicate luni pe site-ul CSM.

Sectia pentru procurori a mai retinut ca Felix Banila „a formulat obiective clare si precise” si a indicat masuri adecvate pentru realizarea acestora, in scopul cresterii performantelor DIICOT, in vederea realizarii unui sistem judiciar modern, care sa se adapteze cerintelor UE.

Pe 14 mai, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis CSM propunerea de numire a lui Felix Banila in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Pentru sefia DIICOT s-au inscris doar doi candidati – Daniel Horodniceanu, actualul procuror-sef al institutiei, si Felix Banila, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau.

Conform reglementarilor legale in vigoare, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Sursa: agerpres.ro

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here