Ministrul Finantelor anunta scaderea accizei la carburanti cu 50%: „Măsura ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu”


Ministrul de Finante, Adrian Caciu, a anuntat ca s-a propus in sedinta de coalitie scaderea temporara a accizei la combustibil cu 50%. Aceasta masura ar micsora pretul carburantului cu 1 leu :

Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice.

Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an.” a precizat Adrian Caciu, ministrul de Finante


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentIntalnire la Ministerul Sanatatii intre Rafila si Ivancea, pe tema Spitalului Municipal. Ivancea: Singura variantă viabilă, prin care putem finaliza integral lucrările, este integrarea clădirii Spitalui Municipal cu Spitalul Județean de Urgență, într-o singură unitate sanitară
Articolul urmatorCum să ai grijă de dispozitivul tău iOS? 

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.