Ministrul Educatiei a anuntat cum se va incepe scoala, de miercuri. Masca va fi obligatorie

   

Masca obligatorie peste tot

   

Nu toti elevii vor merge la scoala, de miercuri. Dupa vacante de Pasti, gradinitele si scolile se vor redeschide incepand cu 5 mai. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a dat informatii suplimentare intr-o interventie la postul TV – Antena 3:

„Masca este de preferat să fie asigurată tot timpul. Din ceea ce am văzut în şcolile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur. Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de 1 metru, dar pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat.” a precizat ministrul

Nu toti elevii vor merge la scoala

Elevii din clasele a V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online :

„Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie – şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie – vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică. Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here