Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan: „Ar fi bine ca angajații statului să nu îşi instaleze TikTok!”

0

Vineri, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a exprimat opinia că funcţionarii statului ar trebui să evite instalarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele lor de lucru. Acesta a menţionat că, din perspectiva securităţii, ar fi preferabil ca aceştia să nu utilizeze TikTok, subliniind că acest aspect este în prezent doar o recomandare.

Ministrul Cercetării a fost întrebat la Digi dacă s-ar impune interzicerea aplicaţiei TikTok pe device-urile celor care lucrează la stat. ”Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că funcţionarii care lucrează la stat ar trebui în cele 8 ore să stea să muncească pentru statul român, pentru ce sunt plătiţi”, a spus Bogdan Ivan. El a continuat: ”Este o recomandare pe care am făcut-o şi eu colegilor mei, să nu îşi instaleze pe dispozitivele personale, din motive foarte clare, pentru că în momentul de faţă avem această recomandare a Consiliului pentru Securitate Cibernetică”, a precizat ministrul.

”Oamenii pot să facă tot ce îşi doresc pentru că trăim într-o sociate liberă. Din punct de vedere al funcţionarilor statului, al dispozitivelor pe care lucrează, eu cred că ar fi bine să nu îşi instaleze această aplicaţie”, a mai declarat Bogdan Ivan, precizând că rămâne la nivel de recomandare în momentul de faţă.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.