Ministrul demisionar, Lucian Sova: „Vom depune la ANAP un proiect de licitatie pentru un studiu fezabilitate si un proiect tehnic pentru autostrada Bacau-Brasov”

Ministrul demisionar, Lucian Sova, a declarat astazi ca ia in serios legea A8 (autostrada Targu Mures – Ungheni), insa e probabil ca prima autostrada construita sa fie Bacau – Brasov.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Ministrul demisionar al Transporturilor a anuntat ca a supus analizei expertilor europeni de la Jaspers si Bei Passa proiectul de conectare a Moldovei cu Ardealul prin intermediul unei autostrazi. Acestia, alaturi de specialistii romani, ar fi ajuns la anumite concluzii, incluse deja intr-un document.

„Am implicat doar intr-o maniera subsecventa Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si Ministerul Transporturilor. Concluziile sunt prevazute in material. Acordam o importanta deosebita Legii A8, insa, din concluziile tehnice pe care le-am evaluat astazi se desprind si alte solutii. La nivelul CNAIR fiind deja pregatita documentatia, urmeaza sa fie trimise la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) actele pentru reinceperea revizuirii studiului de fezabilitate (pentru autostrazii dintre Targu Mures si Ungheni )

Vom depune, insa, la ANAP si un proiect de licitatie pentru un studiu fezabilitate si un proiect tehnic si pentru autostrada Bacau-Brasov.

Ambele proiecte sunt atacate de Ministerul Transporturilor. Ambele au semnificatia lor. Nu se concureza intre ele din punct de vedere politic. Sigur ca din punct de vedere administrativ si al eficientei, in functie de studiile de fezabilitate, unele vor fi implementate mai repede”, a declarat Sova.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here