Ministrul Apararii, Vasile Dancu, despre avionul care a aterizat in Bacau: S-a ratacit. Aeroportul de pe care a plecat era distrus


Un avion care apartine armatei din Ucraina a aterizat, joi, pe Aeroportul din Bacau. Conform ministrului Apararii, Vasile Dancu, pilotul s-a ratacit si nu mai avea unde sa aterizeze, intrucat aeroportul din tara sa era distrus:

În această dimineaţă, forţele noastre aeriene au interceptat un avion ucrainean care a coborât pe aeroportul din Bacău. A fost un accident, pentru că se vedea din start, am văzut că avionul era rătăcit, venea spre teritoriul României, a fost interceptat, s-a constatat că acest tânăr pilot se rătăcise, dar de fapt nici nu mai avea unde să aterizeze înapoi, pentru că aeroportul de pe care a plecat era distrus şi a ajuns cu bine în România”, a afirmat Dîncu, la Digi24.

El a adăugat că pilotul aeronavei „a cooperat, a fost intervievat şi de autorităţile ucrainene”:

„Există în acest moment discuţii şi evaluăm din punct de vedere legislativ ca să putem să acceptăm să se întoarcă pilotul în Ucraina. Sunt chestiuni care ţin de legea internaţională, dar rezolvăm acest lucru, pentru că a fost efectiv un accident. Am făcut un schimb de mesaje cu ministrul Reznikov (Oleksiy – n.r.). Şi-a cerut scuze pentru acest incident şi ne-a rugat să-l sprijinim să se întoarcă acasă”, a mai spus ministrul român al Apărării.

Sursa: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.