Ministrul Apararii, Vasile Dancu, despre avionul care a aterizat in Bacau: S-a ratacit. Aeroportul de pe care a plecat era distrus

Un avion care apartine armatei din Ucraina a aterizat, joi, pe Aeroportul din Bacau. Conform ministrului Apararii, Vasile Dancu, pilotul s-a ratacit si nu mai avea unde sa aterizeze, intrucat aeroportul din tara sa era distrus:

În această dimineaţă, forţele noastre aeriene au interceptat un avion ucrainean care a coborât pe aeroportul din Bacău. A fost un accident, pentru că se vedea din start, am văzut că avionul era rătăcit, venea spre teritoriul României, a fost interceptat, s-a constatat că acest tânăr pilot se rătăcise, dar de fapt nici nu mai avea unde să aterizeze înapoi, pentru că aeroportul de pe care a plecat era distrus şi a ajuns cu bine în România”, a afirmat Dîncu, la Digi24.

El a adăugat că pilotul aeronavei „a cooperat, a fost intervievat şi de autorităţile ucrainene”:

„Există în acest moment discuţii şi evaluăm din punct de vedere legislativ ca să putem să acceptăm să se întoarcă pilotul în Ucraina. Sunt chestiuni care ţin de legea internaţională, dar rezolvăm acest lucru, pentru că a fost efectiv un accident. Am făcut un schimb de mesaje cu ministrul Reznikov (Oleksiy – n.r.). Şi-a cerut scuze pentru acest incident şi ne-a rugat să-l sprijinim să se întoarcă acasă”, a mai spus ministrul român al Apărării.

Sursa: digi24


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPerchezitii in Dofteana. Un barbat a fost retinut, iar o cantitate de 7 mc de lemn a fost confiscata
Articolul urmatorAutostrada A13 Bacau – Brasov. CNAIR nu va modifica traseul :”Nu vor fi demolate aproximativ 50 de case iar digurile de apărare ale localității nu vor fi afectate de construirea autostrăzii”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.