Ministrul Apararii, in vizita la Aerostar : „In România, putem face producție la cel mai înalt nivel tehnologic în domeniul apărării”


Ministrul Apararii, Vasile Dancu, insotit de presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, de prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel si de directorul Aerostar, Grigore Filip, a facut o vizita la fabrica Aerostar din Bacau. Ministrul a dorit sa-i cunoasca pe managerii și pe angajații care, prin activitatea lor din fiecare zi, au făcut ca această companie să beneficieze de o largă recunoaștere internațională:

Am vizitat hala de asamblare și mentenanță pentru sistemele de lansare proiectile reactive, precum și Centrul de dezvoltare și integrare sisteme electronice, radare și comandă-control și am văzut capacitățile de mentenanță avioane militare și comerciale, Centrul de mentenanță avion F-16, precum și capacitățile de fabricație pentru sisteme hidraulice și trenuri de aterizare care echipează avioanele IAR-99 Șoim și elicopterele IAR-330 Puma SOCAT.Ceea ce diferențiază această companie extrem de importantă pentru securitatea și Armata României este managementul și dimensiunea umană a responsabilității și implicării. Îi felicit atât pe managerii companiei, dar și pe toți angajații pentru dedicarea lor.

Tot ceea ce am văzut la Aerostar S.A. mă face să fiu convins că, în România, putem face producție la cel mai înalt nivel tehnologic în domeniul apărării. Este datoria noastră, a celor care ne aflăm la guvernare, să creăm condiții pentru ca excelența care se produce la Aerostar S.A. să se poată dezvolta.În actualul context de securitate, în care România devine un tot mai important furnizor de securitate în această zonă a Europei, Ministerul Apărării Naționale dorește să fie nu numai un cumpărător de tehnologie, ci prin intermediul unor programe pe care ne propunem să le lansăm în parteneriat public-privat să putem sprijini dezvoltarea tehnologică și inovația și să valorificăm inteligența românească; ne dorim să stimulăm inovația la nivelul universitar și mai ales să generăm integrarea dintre universitățile tehnice și academiile militare.” a declarat ministrul Apararii, Vasile Dancu

Prefectul Bogdanel impreuna cu presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, au fost gazda ministrului Apararii in vizita sa la fabrica din Bacau. Prefectul a subliniat inca o data ca Aerostar este un partener de incredere al MAPN:

Oficialul guvernamental a inspectat facilitățile reputatei companii aeronautice, trecând în revistă capabilitățile de producție ale Aerostar, precum şi stadiul programului de mentenanță al avionului multirol F16, derulat de societatea băcăuană. Ministrul Vasile Dîncu a elogiat reziliența Aerostar, precum şi înalta calificare a angajaților ce activează într-un domeniu industrial de vârf, al cărui cuvânt de ordine este „competiția”. Domnul ministru a subliniat că Aerostar este un partener de încredere al Ministerului Apărării şi unul dintre cei mai serioşi contractori din industria națională de apărare.” a declarat prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAvansari in grad si festivitati, cu ocazia a 172 de ani de la infiintarea Jandarmeriei
Articolul urmatorTrei parohii din judetul Bacau au facut donatii pentru Sectia de Neonatologie de la SJU Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.