Ministrul Afacerilor Europene: „Finanțarea Autostrăzii Unirii din fonduri europene nu este posibilă în prezent”

Deputatul PNL, Ioan Balan, a trimis o interpelare catre ministrul Afacerilor Europene, Marcel Bolos, cu privire la finantarea Autostrazii Unirii.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Construirea Autostrazii Unirii din fonduri europene nu este posibila in prezent. Bolos detaliaza ca in prezent in Programul Operational Infrastructura Mare pana in 2020 este contractata documentatia tehnica pentru sectorul Tg. Mures – Tg. Neamt, iar tronsonul Tg. Neamt – Iasi – Ungheni este, deocamdata, prevazut a fi realizat prin Parteneriat Public Privat.

„In privinta finantarii pentru Autostrada Unirii, la aceasta data, prin POIM 2014-2020 este contractata doar pregatirea documentatiei tehnice aferente proiectului de infrastructura rutiera „Autostrada Targu Mures-Targu Neamt”. In ceea ce priveste tronsonul Targu Neamt- Iasi- Ungheni, la aceasta data finantarea proiectului (inclusiv pregatirea), este prevazuta a se realiza prin parteneriat public-privat. In concluzie la aceasta data, finantarea Autostrazii Unirii in cadrul POIM nu este posibila, in conditiile legislatiei actuale, iar finantarea in cadrul urmatoarei perioade de programare depinde de modificarea legislatiei, de rezultatele studiului de fezabilitate si de alocarea financiara disponibila”, a punctat ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: hotnews

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here