Ministerul Turismului: Angajatii de la stat vor primi vouchere de vacanta si anul viitor

Fiecare roman care lucreaza la stat va beneficia si anul viitor de vouchere de vacanta.

Publicitate

„Efectele benefice asupra industriei turismului din Romania prin introducerea acestei masuri au determinat Ministerul Turismului sa promoveze la nivelul Guvernului pastrarea voucherelor de vacanta si pentru anul 2019”, precizeaza institutia.

„Voucherele de vacanta au reprezentat o gura de oxigen pentru industria din turismul romanesc. Va pot spune ca a crescut numarul unitatilor de cazare pentru care a fost solicitata clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de pana acum arata ca au fost inregistrate cu 15% mai multe cereri la minister decat in aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Masura acordarii voucherelor de vacanta vizeaza 1,2 milioane de romani care sunt incurajati, astfel, sa-si petreaca concediile in tara. Potrivit INS, Romania a inregistrat anul acesta o crestere de 4,1% in primul semestru a numarului de turisti in comparatie cu aceesi perioada a anului trecut, iar acest aspect se datoreaza si voucherelor de vacanta, potrivit analizelor financiare comunicate si de mediul privat.

Voucherele de vacanta pot fi utilizate doar in hotelurile si pensiunile din Romania si asigura cazarea, masa, transportul, tratamentele in statiunile balneare si serviciile suplimentare oferite de unitatile de cazare, dar si alte servicii incluse in pachetul turistic achizitionat de beneficiar.

Sursa: mediafax.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here