Ministerul Sanatatii schimba regulile de vizite in spital: rudele vor avea acces la bolnavi doar 30 de minute


Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica un proiect care schimba regulile de vizite in spitale. Noul proiect prevede un program zilnic de vizitare intre 15:00 – 20:00 si pe toata durata zilei in weekend, durata viziteu fiind de maxim 30 de minute.

În cel mult două ore de la internarea rudelor, aparținătorii trebuie să primească informații despre starea acestora, mai prevede documentul.

În cazul pacienţilor în stare critică sau terminală, indiferent de secţia în care aceştia sunt internaţi, aparținătorii au dreptul de a-i vizita indiferent de oră. În cazul copiilor internaţi în secţiile de terapie intensivă, se asigură prezenţa cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru.

Ordinul de ministru privind stabilirea programului de vizite în spitale, pus în dezbatere publică, prevede:

  • Programul de acces al vizitatorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 20:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 20:00.
  • Durata vizitei este limitată la 30 de minute.
  • În cazul unor evenimente epidemiologice deosebite, pe baza analizei de risc efectuate de către DSP, în secțiile/compartimentele fără risc programul de vizită poate fi limitat la maxim 15 minute, iar în secțiile/compartimentele în care se află internate persoane aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală programul de vizită poate fi suspendat.
  • Programul de vizită la nivelul unității sanitare poate fi suspendat în situațiile de risc epidemiologic, prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic crescut, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
  • Nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecții acute.

Sursa: hotnews.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentA condus un autovehicul deși avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul urmatorFirmele de paza din Bacau, verificate de politisti. Un agent a fost gasit dormind si sub influenta alcoolului in timpul programului

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.