Ministerul Sanatatii foloseste pacienti „sub acoperire” pentru a depista doctorii care iau spaga

Ministrul Sanatatii, Sorin Pintea, va trimite pacienti „sub acoperire” in spitalele din tara pentru a identifica angajatii care iau spaga. Acest pas face parte dintr-o strategie mai ampla anti-coruptie.

„Eu cred ca sunt si medici cinstiti, dar stim cu totii ca lucrurile pe aceasta parte sunt inca nerezolvate. Sunt spitale in aceasta tara unde medicii spun: ‘Nu este nevoie, multumim.’ Eu cred ca nu merita acesti oameni, pentru cativa care fac asta, sa fie murdariti”, a explicat ministrul Sanatatii, pentru HotNews.ro

Sorina Pintea a declarat la Europa FM ca nu oricine poate deveni pacient sub acoperire, sau pacienti misteriosi – cum ii numeste ministrul – pentru ca a ales pentru acest lucru oameni care cunosc sistemul. „Nu se verifica doar daca cer-primesc spaga, ci si daca se respecta circuitul pacientilor”– a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii a dat exemplul unei persoane care a mers la un spital pentru a face consultatiile obligatorii pentru scoala de soferi si careia i s-a cerut tariful legal, dar si ceva in plus.

„Persoana respectiva a fost indrumata catre o asistenta medicala. Asistenta a dus-o la o infirmiera care l-a condus pe pacient mai intai la casierie, unde se plateste o taxa legala, pentru ca completarea fisei este un serviciu la cerere, deci se plateste, apoi i-a mai cerut inca 300 de lei ca sa termine mai repede procedurile pentru ca pacientul ii spusese ca se grabeste.”

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here