Ministerul Sanatatii foloseste pacienti „sub acoperire” pentru a depista doctorii care iau spaga

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Ministrul Sanatatii, Sorin Pintea, va trimite pacienti „sub acoperire” in spitalele din tara pentru a identifica angajatii care iau spaga. Acest pas face parte dintr-o strategie mai ampla anti-coruptie.

„Eu cred ca sunt si medici cinstiti, dar stim cu totii ca lucrurile pe aceasta parte sunt inca nerezolvate. Sunt spitale in aceasta tara unde medicii spun: ‘Nu este nevoie, multumim.’ Eu cred ca nu merita acesti oameni, pentru cativa care fac asta, sa fie murdariti”, a explicat ministrul Sanatatii, pentru HotNews.ro

Sorina Pintea a declarat la Europa FM ca nu oricine poate deveni pacient sub acoperire, sau pacienti misteriosi – cum ii numeste ministrul – pentru ca a ales pentru acest lucru oameni care cunosc sistemul. „Nu se verifica doar daca cer-primesc spaga, ci si daca se respecta circuitul pacientilor”– a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii a dat exemplul unei persoane care a mers la un spital pentru a face consultatiile obligatorii pentru scoala de soferi si careia i s-a cerut tariful legal, dar si ceva in plus.

„Persoana respectiva a fost indrumata catre o asistenta medicala. Asistenta a dus-o la o infirmiera care l-a condus pe pacient mai intai la casierie, unde se plateste o taxa legala, pentru ca completarea fisei este un serviciu la cerere, deci se plateste, apoi i-a mai cerut inca 300 de lei ca sa termine mai repede procedurile pentru ca pacientul ii spusese ca se grabeste.”

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here