Ministerul Sanatatii cauta voluntari pentru echipe medicale care sa plece in Turcia

0

Ministerul Sanatatii din Romania cauta voluntari dispusi sa plece in Turcia pentru a ajuta la eforturile echipelor medicale dupa cutremurele devastatoare de luni. Ministerul Sănătăţii este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări şi pentru asigurarea evaluării medicale şi a consilierii psihologice pentru studenţii români şi profesorul lor care sunt repatriaţi din regiunea afectată.

Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale, care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate”, a mai transmis MS.

Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii.

Sunt pregătite medicamente şi materiale sanitare care pot fi puse la dispoziţia autorităţilor turce.Mai multe informaţii despre înscrierea medicilor şi asistenţilor medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistenţă medicală şi despre locaţiile pentru donarea de sânge, destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro”, a mai transmis ministerul.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.