Ministerul Mediului a trimis la Parchet rapoartele de control privind tăierile ilegale de păduri

0

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a transmis rapoartele de control care vizează activitatea mai multor operatori din sectorul forestier către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia a fost luată în vederea efectuării de cercetări specifice care să stabilească dacă aspectele prezentate întrunesc elementele constitutive ale unor infracțiuni.

Holzindustrie SchweighoferMMAP reaminteşte că, în urma apariției în presă a mai multor articole care vizează posibile nereguli produse în sectorul forestier, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu a decis efectuarea, în perioada 7 mai 2015 – 12 iunie 2015, un amplu control atât la S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Sebeș , S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L Rădăuți, precum și la sediile sau punctele de lucru ale principalilor furnizori de materiale lemnoase către operatorul economic mai sus amintit.

Scopul controalelor a fost verificarea respectării prevederilor legale  referitoare la proveniența, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialelor lemnoase, inclusiv importul acestora.

MMAP precizează că, în urma verificării stocurilor fizice declarate și a înregistrărilor contabile, s-au identificat o serie de nereguli, după cum urmează: suspiciuni privind existența mai multor operatori economici care au furnizat material lemnos fără proveniență legală, rezultat din tăieri ilegale; inadvertențe privind modul de recepție și înregistrare a materialelor lemnoase; recepționarea de material lemnos fără a fi raportat în SUMAL; existența de material lemnos recepționat cu documente din care nu rezultă clar proveniența; diferențe între cantitățile de masă lemnoasă înscrise în avizele de însoțire și cantitățile de masă lemnoasă recepționate; raportarea în SUMAL, de către diverși agenți economici, a unor avize de însoțire fictive.

Ministerul mai precizează că nu poate furniza alte detalii din rapoartele de control până la finalizarea anchetei de către procurori.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.