Milioane de cartele telefonice sunt luate cu sacoşa din România şi duse în teritoriile islamice

0

Deputatul PSD Georgian Pop, seful comisiei SRI, a reactionat dupa ce CCR a declarat neconstitutionala legea privind cumpararea cartelelor prepay doar cu buletinul, aratand ca exista milioane de cartele cumparate „cu sacosa” si duse in teritoriile islamice.

„Ce probleme de securitate genereaza cartelele prepay? As vrea sa merg la fondul legii declarata neconstitutionala. (…) Avem peste 10 milioane de cartele pe teritoriul national si alte cateva milioane in Uniunea Europeana, in Orientul Apropiat, in estul Europei. Majoritatea celor care folosesc cartela prepay sunt oameni cinstiti. Dar profita, in sens infractional, de anonimizare teroristii, cei care fac acte de coruptie, crima organizata transnationala. In momentul de fata, in Orientul Apropiat, in asa-zisul teritoriu islamic exista milioane de cartele cumparate cu sacosa din Romania si duse in acele teritorii. Deci gruparile teroriste din Orientul Apropiat si din nordul Africii utilizeaza cartele cumparate din Romania pentru comunicatii”, a spus Georgian Pop, joi, la Adevarul Live.

Deputatul PSD este seful comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI. „Zilnic, serviciile secrete primesc urmatoarea solicitare de la partenerii din Orientul Apropiat: suspecti de terorism planifica atentate si comunica pe cartele cu numar de Romania. Lipsa de reglementare din Romania permite organizatiilor teroriste sa-si cumpere multe cartele anonime”, a mai afirmat Georgian Pop. Judecatorii CCR au decis, marti, ca legea cartelelor preplatite (prepay) este neconstitutionala.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.