Miile de ciori din Parcul Cancicov, pericol public. Bacauanii se declara nemultumiti de lipsa de reactie a Primariei

4

mare_ciori4jpgBacauanii se declara nemultumiti de lipsa de implicare a Primariei in starpirea ciorilor din Parcul Cancicov. Mii de pasari au pus stapanire  pe parc, fara ca municipalitatea sa miste un deget in toaletarea parcului. In ultimele saptamani, site-ul internet domnuleprimar.ro a devenit locul favorit in care bacauanii isi striga oful, mai multe postari incriminand delasarea administratiei Stavarache.

Unul dintre cetateni, Florin Petrea, a remarcat ca „trilurile” ciorilor, precum si dejectiile pasarilor sunt o murdarie pe fata Bacaului. Petrea s-a aratat nemultumit de faptul ca angajatii de la stat „stau” de pomana, iar parcul – aflat la 50 de metri de centrul orasului – este o rusine in toata regula.

Stimate domnule Primar.

Doresc pe aceasta cale sa va semnalez desi nu pt prima data situatia alarmanta pe care v-am descris-o si in urma cu un an prin intermediu sesizarii 58801. 
Si anume invazia de ciori din Parcul Libertatii pune in pericol sanatatea publica din toate punctele de vedere: 
– pt sanatatea celor ce traiesc si locuiesc in zona (vezi licee, spital, clinica medicala, blocuri de locuit) toate limitrofe Parcului Libertatii. Parcul in serile umede in zona liceului pedagogic „pute” de gainat de ciori.
– Zgomot: practic in loc sa te poti plimba linistit si sta pe o banca sa scapi de poluarea fonica din oras in parc da-i de un minunat „tril” de croncanit care te oboseste si alunga casa.
Va descriu situatia reala a lucrurilor dar va rog sa intelegeti ca ceace spun nu poate descrie situatia reala a situatiei actuale. Din nefericire locuiesc intr-o zona care are vizibilitate panoramica asupra zonei C.I.Ch (Sofert) si asupra gropii de gunoi a Bacaului.

Va rog sa ma credeti ca dimineata din zona Parcului Libertatii pleaca stoluri de ciori si nu spun 10- 100 ci ma refera la 10.000. Ele se incoloneaza catre aceasta groapa de gunoi pt a-si cauta si asigura hrana.
V-am atasat foto pt a intelege situatia reala si a nu crede ca fabulez cum poate intelege primaria Bacau.
La lasarea serii acestea in acelasi numar impresionat se intorc catre Parcul Libertatii pt a innopta.
 Nu inteleg de ce va trebuie ani de zile sa faceti ceva deoarece e o problema semnalata de toate mediile (presa, sesizari de la cetateni, etc) si chiar nu faceti nimic. Aveti si departamente din Primarie aflate la 50 metri de acest „focar” care pot vedea si nu vor sa o faca . Sa nu aveti ochi de vazut?
Cred ca cei de la STAT (Primarie) s-au obisnuit prost si aplica o metoda invechit comunista: „Lasa-i sa spuna ca noi facem tot ce stim”.
Din pacate sa stiti ca cetatenii in urma tuturor pasilor si sesizarilor facute vor fi nevoiti vazand atitudinea Primariei si raspunul acestei dupa ani de asteptare sa ia atitudine pt indreptarea lucrurilor daca Dvs nu vreti .

Cu stima,
Florin Petrea

mare_ciori11363370942 Salvati parcul libertatii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O alta sesizare, semnata de aceasta data „Asociatia Salvati Parcul Libertatii” postata la inceputul lui aprilie atrage atentia ca in orase precum Stuttgart, ciorile din parcurile publice nu sunt lasate „sa gainateze in capul platitorilor de taxe si impozite”.

Unii comentatori de pe site-ul domnuleprimar.ro s-au pus pe sotii, vazand ca edilii nu dau nicio atentie celor semnalate. Sub semnatura Corvus Corone, unul dintre acestia a compus cateva versuri in cinstea delasarii municipalitatii bacauane in privinta problemei ciorilor din parc: „Somnoroase Croncanele/Pan’ la Primarie se aduna/Au in birouri cuib de ramurele/ Noapte buna.Noapte buna”.

Problema ciorilor din Parcul Cancicov (fost al Libertatii) nu e tocmai noua. In repetate randuri, in anii trecuti, bacauanii au adus in atentia Primariei situatia jenanta in care se afla parcul, invadat de ciori an de an. O perioada de timp, de problema s-a ocupat Directia Servicii Publice din cadrul municipalitatii Bacau, a carei activitate a fost coordonata de Viorica Marcu. Intre timp, Marcu a ajuns deputat in Parlamentul Romaniei, iar fraiele directiei au fost preluate de consilierul judetean PNL Gabriel Gritcu.

Aflat in umbra Centrului Regional de Ecologie,  Gritcu s-a erijat in ultimii ani drept un abonat al sponsorizarilor din bani publici oferite de Primaria Bacau. Activitatea Centrului, una bogata, s-a axat si pe actiuni de salvare a unor pasari, indeosebi a lebedelor de pe Lacul 2 Bacau. Cum ciorile nu reprezinta un reper ornitologic, este de asteptat ca directia condusa de Gritcu sa intreprinda actiuni in vederea starpirii musafirilor nepoftiti care umplu cu … „gainat” aleile Parcului Cancicov.

*Sursa fotografii: Florin Petrea

4 COMENTARII

  1. Nu stiu daca e o solutie si asta cu stricatul cuiburilor, ar putea foarte bine sa faca la loc, eu daca as avea puterea d-lui primar, sau ma rog a cui este atributia asta, in primul rand as rezolva problema cu ghenele alea de gunoi, ca din cate am inteles, porumbeii astia negri „trag” la acele tomberoane pt a cauta mancare, apoi…D-zeu sa ma ierte daca e pacat sau nu, dar as cauta cativa vanatori buni si i-as plati sa le impuste, una cate una….poate asa am scapa de ele

  2. nu stiu care ar fi solutia…dar stiu ca de cel putin 40 de ani ciorile vin si pleca din parc.pe vremuri fiecare vantor avea OBLIGATIA sa predea anual un nr.(nu mai stiu cate ) de gheare de ciori, la asociatia vanatorilor si pescarilor.acum nu se mai preocupa nimeni.

  3. alex este o solutie…o masina de la pompieri cu tun cu apa..:) cuiburile daca le strica ciorile nu mai vin:) dar pana nu se „caca” in capul unui parlamentar nu se va face nimic:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.