Mihail Vlasov, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență


Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, de instanta suprema, decizia fiind definitiva. Luni, acesta a fost trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar, in care este acuzat de dare de mita. Vlasov fusese condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, de Curtea de Apel Bucuresti, dar decizia a fost contestata la instanta suprema.

Mihail Vlasov a fost judecat sub control judiciar din 30 august 2014, dupa ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie 2014 pana in 24 aprilie 2014, Vlasov a fost arestat preventiv.

Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori si a solicitat instantei sa fie judecat in procedura simplificata, astfel incat sa-i fie redusa pedeapsa, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 21 octombrie 2014, sa-i respinga cererea.

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei sustinea ca in dosarul sau nu s-a realizat niciodata un flagrant, iar in rechizitoriu procurorii au spus „numai minciuni”, care se vor putea proba la un moment dat. La ultimul termen, in 18 februarie, el a rugat-o pe judecatoarea Curtii de Apel Bucuresti sa-l achite, precizand ca, daca va fi condamnat, aceasta va trai „cu constiinta incarcata toata viata”.

In 9 aprilie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din functia de presedinte al CCIR, pentru trafic de influenta. Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, in 13 martie 2014, un milion de euro.

In 18 martie 2014, Vlasov a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.