Microintreprinderile vor putea opta intre impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri

Guvernul aproba joi prin Ordonanta de Urgenta o serie de masuri fiscale. Unele dintre ele vizeaza sponsorizarea ONG-urilor furnizoare de servicii sociale, a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern. In cazul persoanelor fizice, cota din impozitul pe venit care o pot dona creste de la 2% la 3,5%. Actul normativ mai prevede ca microintreprinderile vor putea opta intre impozitul pe profit si pe cifra de afaceri.

„Ordonanta de Urgenta introduce o noua regula fiscala potrivit careia microintreprinderile pot sa opteze pentru plata impozitului pe profit din indeplinirea a doua conditii: un nivel de capital social minim de 45 mii lei sau care au cel putin doi salariati”, a declarat Viorica Dancila.

Ordonanta de Urgenta mai prevede masuri privind ONG-urile furnizoare de servicii sociale. „Astfel, microintreprinderile care fac sposorizari pentru finantarea organizatiilor non-profit, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati la cel putin un serviciu social licentiat, vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microintreprinderilor pana la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul in care au fost inregistrate cheltuielile respective”, a spus Dancila.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here