Meteorologii au dat alerta. Primele ninsori vor incepe in acest weekend


Agentia de Meteorologie a emis prima avertizare de ninsori din acest sezon. In intervalul 18 noiembrie – 21 noiembrie, se anunta precipitații moderate cantitativ, ninsori si intensificări ale vântului. Alerta este pentru intreaga tara.

     În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.
     În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.
     La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.
     Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h.  


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrimaria monteaza bolarzi si ghivece pentru a bloca soferii care parcheaza neregulamentar
Articolul urmatorPatru locuinte noi si o cladire reabilitata pentru persoanele cu dizabilitati de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Racaciuni

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.