Mesajul inspectorului scolar general, Ana-Maria Egarmin, cu ocazia inceperii noului an scolar

0
Ana-Maria Egarmin – inspector scolar general

Luni, 11 septembrie, incepe noul an scolar. Ana-Maria Egarmin, inspectorul scolar general, a transmis un mesaj public, pe care-l redam integral mai jos:

Dragi elevi, stimați părinți,
Dragi colegi, cadre didactice,

Momentul începerii noului an școlar ne aduce împreună, în fața unui lanț de provocări, cea esențială fiind educația, al cărei rol îl acceptăm a fi definitoriu în formarea copiilor întru moralitate, respect, atenție și grijă față de semeni.

Trăim schimbări adesea imprevizibile, în societate, însă adevărul, binele, curajul, toleranța, demnitatea trebuie să rămână mereu componente ale modului vostru de manifestare, dragii noștri elevi. Pe lângă informația pe care o aflați în școală sau printr-un click, aveți nevoie de socializare, de a vă forma învățând unii de la alții și de la dascălii voștri.

Dragii noștri copii,
Dați ascultare învățătorilor, profesorilor, părinților, bunicilor, pentru că ei sunt cei care sigur vă învață de bine, fiind modele demne de urmat
!

Dragi colegi,
Misiunea noastră nobilă este, în același timp, plină de responsabilități. De aceea, dacă sunteți exigenți în primul rând cu voi, veți transfera rigorile muncii dumneavoastră în reușite ale elevilor. Încurajați-i în învățare, dați-le încredere că pot reuși! Copiii au nevoie de empatie, de prietenie, de înțelegere și de răbdare.

Stimați părinți,
Grija pentru devenirea copiilor ne unește preocupările, iar, împreună, mai uniți, trebuie să acționăm cu înțelepciune, într-un parteneriat onest prin care putem construi contexte de învățare , școlare și extrașcolare, adaptate nevoilor copiilor.

Succes tuturor! Împliniri și, implicit, bucurii!!!” a transmis de Ana-Maria Egarmin

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.