Mesajul emoţionant al lui Edi Iordănescu după ce România s-a calificat în optimile Euro 2024 : Dacă de obicei încep prin a-mi felicita băieţii, de data aceasta încep prin…

0
Edward Iordanescu reactioneaza in meciul de fotbal dintre Slovacia si Romania, contand pentru UEFA EURO 2024, desfasurat pe Frankfurt Arena din Frankfurt, miercuri 26 iunie 2024. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Romania a reusit o calificare istorica in optimi, la Euro 2024, fiind pe primul loc in grupa dupa o victorie cu Ucraina, o infrangere cu Belgia si un egal cu Slavacia. Selecţionerul Edward Iordănescu a ţinut să mulţumească în primul rând suporterilor români pentru contribuţia lor la această performanţă.

Dacă de obicei încep prin a-mi felicita băieţii, de data aceasta încep prin a face o reverenţă fanilor, suporterilor, românilor. Sunt momente pe care le trăieşti o dată în viaţă. Mulţumesc celor de aici care ne-au făcut să ne simţim ca acasă, şi nu numai aici, ci la toate cele trei jocuri. Mulţumim celor de acasă, din România, care suntem siguri că acum sărbătoresc şi sunt mândri că sunt români. Şi sunt mândri de echipa naţională. Şi mulţumesc tuturor românilor, din toate colţurile lumii. Au fost fantastici. Suntem extrem de datori. Nu ştiu ce putem să facem ca să continuăm să-i bucurăm şi să-i răsplătim pentru ce au făcut pentru noi.

Să fie, efectiv, aproape tot stadionul cu români atât de călduroşi şi atât de aproape… Ne-au urmărit aproape peste tot, la gară, la hotel, unde am plecat în deplasări, când am plecat cu autocarul când ne-am întors, la antrenamente. E ceva fantastic ce am trăit şi îmi doresc din tot sufletul să se prelungească acest lucru.

Antrenorul reprezentativei tricolore nu a uitat nici de proprii jucători:

Îmi felicit băieţii, am crezut în ei tot timpul, de când am venit. România are talent, are potenţial. România trebuie să aibă personalitate, să muncească mult. România şi-a regăsit spiritul pe care nu mai are voie să-l piardă niciodată. Cred că niciodată în istoria echipei naţionale a României, echipa nu s-a bucurat de atâta susţinere cum s-a bucurat acum, probabil nici generaţia de aur. Aceşti băieţi merită, în primul rând pentru ce reprezintă ei ca oameni, apoi ca sportivi.”

Selectionerul a vorbit si despre presiunea mare care i-a ajutat sa obtina rezultatele dorite: „Presiunea turneului e fantastică. Dorinţa e mare, îţi doreşti să produci rezultate. Dar, pentru mine personal, dar şi pentru grup, presiunea cea mai mare a venit din dorinţa de a mulţumi suporterii, pentru tot ce au făcut pentru noi şi pentru cum ne-au susţinut.”

România se pregătește să înfrunte Olanda în optimile Euro 2024, o adversară cu greutate, chiar dacă vine de pe poziția a 3-a din grupa D. Meciul va avea loc marti, 2 iulie, de la ora 19:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.