Mesaj ROALERT, trimis la 12 noaptea, cu disparitia unei minore: „Mi-a speriat bebelușul de 8 luni din somn. Am crezut că este vreo alarmă de cutremur”

Un mesaj ROALERT a fost trimis aseara, la o ora nepotrivita, catre toti bacauanii. Mesajul anunta disparitia unei minore de 11 ani, din Municipiul Bacau. Minora ar fi fost gasita deja, pana la acesta ora.

Mesajul ROALERT a fost trimis la ora 23:58. Bacauanii s-au speriat din cauza orei nepotrivite la care a fost trimis acest mesaj:

Mi-a speriat bebelușul de 8 luni din somn.Am crezut că este vreo alarmă de cutremur.A dispărut acum la ora 00:00 fetița?

La fel am crezut și eu ca este cutremur ……. Mi.am dezactivat alarma la ce sperietura am tras.” se arata in mesajele postate de bacauani in mediul online


Comunicat IPJ Bacau:

Criteriile de evaluare a cazurilor în vederea inițierii mesajului prin sistemul RO-ALERT sunt cele prevăzute de normele legale în vigoare pentru disparițiile în împrejurări alarmante.

Totodată, în evaluarea cazului sunt avute în vedere și prevederile art.9, alin.4 din O.U.G 105/2021, potrivit căruia “ Poliția Română poate utiliza sistemul de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT, atunci când este necesar sprijinul populației pentru căutarea copiilor dispăruți.”

În urma sesizării mesajului RO-ALERT, minora GUDULAI ALESSIA MARIA a apelat-o telefonic pe mama sa, spunându-i că dorește să se întoarcă acasă.

Polițiștii au ținut permanent legătura cu minora, fiind preluată de pe raza mun. Bacău și încredințată familiei.

Din primele verificări, a rezultat că aceasta nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

În vederea depistării minorei au fost desfășurate ample activități investigativ-operative. S-a colaborat în permanență cu jandarmii din cadrul Ijj și GMJ Bacău, Poliția Locală și Poliția Transporturi. Efectivele angrenate din cadrul IPJ Bacău au fost constituite din politiști ai Serviciului Investigații Criminale, Poliția mun. Bacău și Serviciul de Ordine Publică

foto: Unupetrotus.ro

Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.