Mega Image va prelua magazinele Profi. Consiliul Concurenței analizează tranzacția

0

Consiliul Concurenței analizează tranzacția în care Delhaize, o componentă a grupului Ahold Delhaize și operatorul lanțului de magazine Mega Image, urmărește să preia lanțul de magazine Profi din România.

În cadrul analizei, autoritatea de concurență va evalua impactul operațiunii asupra consumatorului final și al furnizorilor pe piața de vânzare cu amănuntul a bunurilor de consum curent. În acest context, autoritatea invită furnizorii, inclusiv cei locali, să transmită observații cu privire la achiziția notificată.  

Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piața mondială de retail alimentar, care în prezent deține 19 branduri la nivel global, printre care și Mega Image, a ajuns anul trecut la un acord privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la fondul de investiții Mid Europa.

Vânzarea Profi către Ahold Delhaize pentru 1,3 miliarde de euro reprezintă cea mai mare tranzacție pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity. De asemenea, este cea mai mare de până acum pe segmentul alimentar din Europa Centrală și de Est.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.