Mega Image cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro

0

Ahold Delhaize, unul dintre liderii pieței mondiale de retail alimentar, a anunțat recent că a încheiat cu succes negocierile pentru achiziționarea companiei Profi Rom Food, operatorul rețelei de magazine Profi din România, de la MidEuropa. Acest acord reprezintă o mișcare strategică importantă pentru Ahold Delhaize, care deja deține 19 branduri de retail alimentar la nivel global, inclusiv cunoscutul lanț de magazine Mega Image. Prin această achiziție, Ahold Delhaize își consolidează prezența pe piața românească și își extinde portofoliul cu una dintre cele mai apreciate rețele de magazine din țară, Profi. Tranzacția este așteptată să se finalizeze în următoarele luni, sub rezerva aprobărilor regulatorilor competenți.

Vânzarea Profi către Ahold Delhaize pentru 1,3 miliarde de euro reprezintă cea mai mare tranzacție pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity.

De asemenea, este cea mai mare de până acum pe segmentul alimentar din Europa Centrală și de Est „România este o piață atractivă, cu o dezvoltare susținută prin investiții solide. Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieței locale de retail alimentar, acum și alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din rețeaua Profi vor extinde și completa rețeaua deja existentă de magazine Mega Image. Avem o experiență substanțială în dezvoltarea celor mai bune practici, precum și în integrarea în cultura locală și suntem încrezători că prin această achiziție vom reuși să aducem și mai multă valoare pentru comunitățile pe care le deservim în România”, a spus Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est, Ahold Delhaize.

Profi are o rețea de peste 1.650 de magazine în toată România, susținută de șase centre de distribuție. Profi are peste 28.000 de angajați în toată țara și a generat venituri de peste 2,5 miliarde de euro în perioada de 12 luni încheiată în iunie 2023. 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.