Medicul Stefan Braila, candidat S.O.S Romania la Primaria Bacau: „Binele individual, binele fiecăruia dintre noi nu poate fi obținut decât dacă Binele public este asigurat”

1

Stefan Braila este candidatul Partidului S.O.S România pentru funcția de primar al municipiului Bacau. Absolvent al Facultății de  Medicina  din cadrul Universității  de Medicina si Farmacie Targu Mures ,are 32 de ani si provine dintr-o familie  de intelectuali, cu mama medic si tatal inginer. Este căsătorit și tatăl a doi copiii. Medic de profesie, specializarea medicina interna, in cadrul Spitalului Judetean Bacau, Stefan Braila candideaza la Primaria  Bacau pentru ,, a-l vindeca,, si de ,, a-i reda frumusetea si puterea economica de odinioara,,.

Medicul Stefan Braila ii are alaturi pe ec.expert-contabil Bujor Mihaela, care este si presedintele Organizatiei municipale a Partidului S.O.S. Romania-filiala Bacau, pe dl.Gabor Valentin avand functia de asistent medical generalist, pe profesor Alexandra-Maria Catana si pe asistent medical Ceausu Doris, candidati la Consiliul Local al municipiului Bacau.

,,Candidații se prezintă, de regulă, în fața alegătorilor cu propuneri concrete de proiecte ambițioase, dar consider că pentru un candidat care nu provine din primărie, a propune proiecte înainte a avea acces la informații concrete interne (financiare, tehnice, resurse umane etc.) este cel puțin inadecvat. Asa ca as pleca pentru inceput de la metodele prin care voi putea  sa implementez proiectele necesare repararii, imbunatatirii si dezvoltarii orasului in care locuim. De exemplu, propun reinventarea orașului pornind de la avantajele competitive de care dispune, astfel încât locuitorii să se bucure de o viață de calitate foarte buna și care să poată fi susținută pe termen lung. Deși nu propun în această etapă proiecte concrete, neavând acces la toate informațiile și la aparatul primăriei, oferta electorală se bazează pe conceptul de abordare optimizată: să facem ceea ce este mai bun pornind de la resursele de care dispunem,

Așa că oferta mea ar fi centrată pe metodă, iar una dintre ele ar fi:

1. Împreună cu echipa (sociologi, psihologi, economiști, programatori, geografi, istorici ș.a.) aș concepe chestionare prin care aș încerca să descopăr cum sunt văzute problemele și nevoie locuitorilor, atât cele urgente cât și cele de dezvoltare pe termen lung. Ce fel de oraș ne dorim? Cum ne vedem viața anul viitor? Dar peste 10 ani? Ce compromisuri suntem dispuși să acceptăm? De fapt, aș încerca să identific și să înțeleg cât mai bine spiritul orașului meu. Adică ceea ce le este necesar locuitorilor pentru a avea o viață asa cum si-o doresc, poate chiar lucruri pe care nu toți le conștientizează. Nu aș trece cu vedere pe cei mutați din oraș, în ideea că dacă orașul ar evolua într-unul dezirabil, mulți ar reveni cu tot cu experiența și banii lor. Pe lângă focus-grupuri și alte instrumente de studiere a pieței, aș apela la big data, adică aș încerca să descopăr din cantități mari de date de tot felul (trafic, poluare, accidente, infracționalitate, date economice etc.) ce anume se cere remediat, ameliorat sau reinventat în oraș.

2. Având o listă detaliată a acestor probleme și dorințe, vom realiza o platformă online unde cetățenii să vină cu propuneri pe diferite categorii de probleme: infrastructură, agrement, siguranță, locuri de muncă, surse de finanțare etc.

3. Etapa următoare este cea de selecție a ideilor generate. În echipe multidisciplinare, am elimina ideile redundante și non-sensurile, apoi am trece prin filtru ideile obținute, pe baza unor criterii de fezabilitate (financiar, tehnic, juridic) și utilitate pentru obiectivul strategic menționat mai sus. Urmează realizarea de prototipuri și testarea lor.

4. În final, în momentul în care echipa a ajuns la forma finală a proiectului – mă aștept la o muncă de mai multe luni de zile, chiar un an, apoi  prezentarea proiectului in sedintele  consiliului local pentru dezbatere și aprobare.

 Pe scurt, cam acestea ar fi cateva din primele mele actiuni pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta orasul Bacau. Si avand alaturi  oameni de bună-credință, competenți și înarmați cu cea mai mare rabdare si dorinta reala de refacere economica si urbanistica a orasului nostru, sunt convins ca-i putem reda frumusetea si puterea economica de odinioara.

Categoric ca in prezent sunt multe inconveniente si probleme evidente, vizibile cu ochiul liber care nu au nevoie de identificare, ci de solutionare imediata, cum ar fi: problema apei care taraganeaza de vreo 20 de ani, a parcarilor care au ramas la capacitatile initiale, in timp ce numarul masinilor a crescut considerabil in ultimii ani, a planului urbanistic care nu  mai respecta legislatia in domeniu, construindu-se haotic si fara o liniatura armonioasa a cladirilor si a spatiilor a reamenajarii Pietei Centrale care sufera in ultimii ani multe degradari si este lipsita de conditiile optime de desfasurare a comertului cu legume si fructe de catre producatori

Desigur ca, dincolo de marile proiecte, avem un plan schitat cu multiple obiective care pot fi indeplinite intr-un timp relativ scurt si fara bugete costisitoare, insa pentru  a ajunge sa le indeplinim, avem nevoie sa fim alesi, avem nevoie ca bacauanii sa-si doreasca realmente sa-si imbunatateasca viata si traiul, si sa ne voteze pe 9 iunie.

Eu nu am fost angrenat politic,insa interesul  pentru problemele din societate, pentru dificultățile cu care se confruntă omul de rând s-a manifestat odată cu interacțiunea cu oamenii, fără de care profesia de medic pe care o practic nu s-ar putea desfășura. Am înțeles de timpuriu că binele individual, binele fiecăruia dintre noi nu poate fi obținut decât dacă Binele public este asigurat. Raționamentul este foarte simplu: cand omul este lipsit până și de mijloacele de a-și îngriji sănătatea, indispensabilă pentru a putea munci și a-si asigura mijloacele de trai, înseamnă că Răul este trecut cu vederea, ba chiar întreținut de cei care hotarasc pentru noi. Acest lucru m-a determinat să fac acest pas în față si să mă implic ca primă persoană pentru demascarea actelor de rea credință pe care le comit cei care conduc orașul. Nu întâmplător folosesc acest cuvânt, COMIT, tocmai pentru că răul făcut cu premeditare împotriva oamenilor este o crimă. Din nefericire, acest tip de infracțiune nu este pedepsit de lege, ci dimpotrivă, prin manipulare si rea vointa aceste acte și fapte se săvârșesc la vedere, fara teama tragerii la raspundere.

De aceea, in aceste zile, in aceasta campanie cer sprijinul  concetatenilor mei bacauani sa se alature  acestui demers al meu! Primul pas este cel mai greu de făcut, dar ii rog sa aiba increderea că, daca prin votul pe care mi-l acorda, voi intra la conducerea Primăriei municipiului Bacău, ei vor  fi primii care vor cunoaste si vor beneficia de schimbarile in bine prevazute in programul meu electoral, si de toate hotararile pe care le vom lua eu si echipa mea de consilieri pentru a pune in practica ceea ce ne-am propus. Aveți incredere că voi pune în slujba cetățeanului, a OMULUI, toată priceperea mea, toate forțele mele pentru a SCHIMBA starea de lucruri care de la un an la altul ne degradeaza viata, dar care ne este ascunsă intentionat sub zâmbete false si sfidatoare de catre cei care nu inteleg ca trebuie să se oprească și să plece acasă.

De zeci de ani suferim cu toti, de zeci de ani proiectele si promisiunile raman doar pe hartiile cu care s-a defilat in perioada campaniilor electorale, in timp ce traiul nostru cunoaste zilnic efectul nerespectarii acestora. Si nu este nevoie decat sa privim in jur si sa ne convingem de asta. Cand ne aruncam privirea oriunde in acest oras, asociem imaginea pe care o simtim terna si fara viata, cu cea a unui muribund.S-a ajuns aici pentru ca noi am permis!Am fost orasul cu cele mai importante si de succes fabrici din tara, dar prin actiunile repetate de demolare  a tot ce-a fost construit inainte de 1989, nu mai avem nicio intreprindere, nicio uzina si nicio fabrica in care sa se produca ceva. Comparativ cu un supermarket, o fabrica produce mai multe locuri de munca si aduce o valoare adaugata mai importanta economiei, insa cu toate acestea, acestea au fost inchise si angajatii obligati sa ia drumul strainatatii, in timp ce supermarketurile si-au  deschis casele de marcat din ce in ce mai des.

Pe rand, fabrici precum Letea, producator de hartie, sau fabrica de Bere de la Margineni au sucombat privatizarilor „strategice“, fiind fie vandute la fier vechi, fie asteptand o injectie de capital pentru a fi modernizate, ca in final sa fie demolate.  S-au inchis fabricile, s-a inchis  productia, s-a  incetinit economia, au disparut  locurile de munca. Daca in urma cu 24 de ani, judetul Bacau ocupa locul 5 in economia tarii, acum este la coada clasamentului.

„Partizanul”, „Confectia” , Fabrica de celuloza si hartie ,,Letea,,, Fabrica de Confectii, Fabrica de incaltaminte ,,Proletarul,, sau „Bere Lichior Margineni” sunt nume care acum nu mai inseamna nimic. Dar in perioada comunista erau printre colosii economiei din Romania. Toate aceste  fabrici din Bacau au fost scoase la vanzare, falimentate, vandute la fier vechi, demolate si, in final, inlocuite cu hipermarketuri sau mall-uri.

In timp ce productia aproape a disparut, in Bacau si in intreaga tara a avut loc o explozie a numarului de supermarketuri alimentare, dar si de hypermaketuri ale companiilor internationale.Si, din pacate, avem zone importante in oras care sunt vizate sa fie destinate tot unor asemenea utilizari, de deschidere a unor supermarketuri.Oare, nu ne punem deloc intrebarea: Bine, bine, consumam, dar de unde consumam, daca nu mai producem nimic?Nu vedem ca totul vine din afara? Ca nu mai avem produse autohtone si ca inghitim tot felul de chimicale in loc de alimente care ne distrug incet si sigur sanatatea?

Sunt multe de spus, insa daca la alegerile din 9 iunie bacauanii vor alege cu intelepciune, atunci starea muribunda in care ne gasim cu toti la ora actuala, imi iau angajamentul s-o tratez cu cele mai bune solutii.

Caci, un om bolnav are nevoie de tratament si daca se constata ca  tratamentul acordat pe o perioada lunga de timp nu-si face efectul, ba mai mult, ii dauneaza si mai tare, atunci se impune schimbarea lui si inlocuirea cu unul eficient.Asa este si cu orasul nostru.

Dorim bunastare si un trai decent, dorim sa ne bucuram de utilitati la standarde europene, dorim sa ne bucuram impreuna de un oras viu si cu potential economic? Atunci va astept sa votati Braila Stefan pe buletinul de vot, pozitia 6!” a transmis medicaul Stefan Braila

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.