Medicii de la Spitalul Județean de Urgențe Bacău au reușit să replanteze mâna unui tânăr care și-a retezat brațul complet într-un accident

0

Medicii de la Spitalul Județean de Urgențe Bacău au reușit să replanteze mâna unui tânăr care și-a retezat brațul complet într-un accident. Intervenția a fost una dintre cele mai complicate operații din acest an, iar medicii spun că bărbatul are acum șanse să-și recupereze 80% din funcțiile mâinii.

Pacientul are 31 de ani și și-a tăiat mâna dreaptă în timp ce lucra cu un flex. Când a ajuns la spital a fost băgat imediat în sala de operație. „Mâna amputată a fost transportată în condiţii nesterile, într-o pungă de plastic la temperatura mediului ambiental. Pacientul consumase un pahar de vin în jurul orei 12 şi mâncase. E important pentru anestezia generală,” a explicat Carmen Anastasiue, chirurg plastician.

Patru medici s-au chinuit timp de 6 ore sa-i replanteze mana. „Totul se realizează la microscop. Toate aceste structuri sunt foarte fine. Noi lucrăm cu lupe care măresc de 4 ori şi care permit astfel de suturi microscopice. Se lucrează cu fire foarte fine,” a spus Radu Niță, chirurg plastician.

Bărbatul a stat internat 10 zile. Acum își mișcă mâna, dar medicii spun că recuperarea poate dura și 5 ani. Pacientul, Dan Liviu Bârsan, spune că nu i-a venit să creadă când și-a văzut mâna la loc: „Primele câteva zile era un şoc pentru mine. Nu credeam că o să mai mişc vreodată mâna. Cu timpul mi-am dat seama şi mi-a revenit încrederea.”

La Spitalul de Urgențe Bacău se fac anual peste 1.700 de intervenții de replantare.

Sursa: digi


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.