Mateo Garralda, antrenorul Științei: „Sunt mai mult de trei luni de când nu s-a primit nici un salariu. Mi-au mințit echipa, ne-au mințit familiile”

0

Antrenorul echipei de handbal masculin Știința Bacău, Mateo Garralda, a răbufnit într-un mesaj dur postat pe Facebook. Campion mondial cu Spania și câștigător al Champions League cu Barcelona, tehnicianul acuză autoritățile băcăuane că i-au lăsat de izbeliște pe handbaliștii Științei. Aceștia nu și-au mai primit lefurile de mai bine de 3 luni, iar perspectiva echipei poate fi catalogată drept sumbră, după ce conducerea municipalității Bacău a decis să reducă la minim finanțarea sportului băcăuan în acest an. 

garralda-stiintaSituația Științei este cu atât mai complicată cu cât asociația Top Sport, prin intermediul căreia municipalitatea sponsoriza echipa de handbal masculin, este prinsă în mrejele dosarului penal în care DNA îl acuză pe primarul Romeo Stavarache de comiterea a 5 infracțiuni de luare de mită. Cum președintele asociației este chiar cumătrul primarului, Constantin Apostol, la rândul său inculpat în dosar, mediul de afaceri băcăuan nu mai pare dispus să susțină Top Sport, o entitate sportivă cu imaginea definitiv compromisă.

Mateo Garralda a postat miercuri un mesaj dur pe contul de Facebook, acuzând autoritățile că au mințit sistematic echipa și stafful tehnic. Salariile sunt neplătite de mai bine de 3 luni, iar ProSport a scris că unii jucători ar dormi la sală.

Stiinta Municipal Dedeman Bacau Echipa mea se antreneaza din greu in fiecare zi pentru a castiga si pentru a-si face suporterii mandri. Care este recompensa lor? Iubirea si respectul fanilor.
Dar jucatorii si antrenorii nu pot trai doar cu iubire si cu respect. Sunt mai mult de trei luni de cand nu s-a primit nici un salariu, facturile continua sa vina iar situatia este foarte dificila.
Cei responsabili pentru aceasta situatie mi-au mintit echipa, ne-au mintit familiile, m-au mintit pe mine si au mintit suporterii.
Sunteti o rusine pentru aceasta echipa, pentru acest oras si pentru Romania!
Rezolvati aceasta situatie acum!”

Ştiinţa Bacău a fost la un pas să se retragă din campionat, însă până la urmă handbaliştii şi staff-ul tehnic au decis să joace în primul rând pentru ei, dar şi în speranţa că lucrurile s-ar mai putea redresa. În zadar până în acest moment. Chiar şi într-o astfel de situaţie, formaţia lui Garralda a reuşit să câştige cu 23-19 prima partidă cu Minaur, din turul 1 al ply-off-ului.

prezidiu-dezbatere-sponsorizari-asociatiiÎntr-o conferință de presă organizată în urmă cu mai mult timp, primarul Stavarache declara că sportul băcăuan a rămas dator la capitolul, făcând aluzie la sumele enorme primite – în ultimii ani – de Asociația Top Sport. La începutul acestei săptămâni, în cadrul unei dezbateri publice, viceprimarul Radu Ababei a anunțat că regulamentul de acordare a finanțărilor pe Legea 350 a fost înăsprit și că granturile (sponsorizările) au fost limitate. Astfel, pentru un proiect sportiv de performanță, Primăria pune la dispoziție o finanțare de maxim 2 milioane lei, în condițiile în care numai anul trecut Asociația Top Sport a primit peste 5 milioane lei pentru susținerea activității echipei Știința Bacău. Mai mult, asociațiile trebuie să contribuie cu o cofinanțare de 25 la sută.

florin-grapa-stiinta-voleiNoul regulament de acordare a finanțărilor a atras critici deschise din partea oamenilor de sport. Florin Grapă, antrenorul echipei de volei feminin Știința Bacău, a declarat că sportul e pus cu spatele la zid de Primărie. „Ne-ați pus cu spatele la zid. Ne-ați chemat și ne-ați prezentat toate schimbările, noi de-acuma nu mai putem face nimic. Contribuția de 25 la sută e prea mare, să rămână la 10 la sută. Să se facă diferența între sportul de performanță și celelalte asociații. Ce ni s-a prezentat astăzi nu vine în sprijinul sportului de performanță. Din punctul meu de vedere, 2 milioane lei pentru sportul de performanță este prea puțin”, a declarat Grapă la dezbaterea din 20 aprilie.

 


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.